Leestijd: ca. 1 minuten

Michael Jackson laat Twitter crashenZojuist werd op verschillende websites bekend dat Michael Jackson een hartstilstand zou hebben gehad, en volgens sommige bronnen is hij zelfs al overleden. Zoals we reeds vanuit de Schiphol ramp weten verspreidt dit soort nieuws zich als een razende op Twitter, zo ook nu. De hevige geruchtenstroom heeft er zelfs voor gezorgd dat Twitter de grootste moeite had live te blijven, en behoorlijk de weg kwijt was (zie plaatje). De een vertelde dat hij al gestorven was, de ander dat er sprake was van een coma, met een chaos  tot gevolg.

De afgelopen weken zijn toch al een flinke aanslag op de Twitterservers geweest, denkend aan de impact die de Iran kwestie op Twitter heeft gehad, en ook dit nieuws zal weer als een bom in slaan. Zulke gebeurtenissen en geruchtenstromen zullen denk ik wederom het nut maar ook de mankementen van Twitter aan het licht brengen. Wat is nu waar en wat niet?

Wat vinden jullie er van, en zal dit geval de discussie omtrent Twitter nog verder versterken?

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

7 reacties

 1. DirkII

  Nee, dit versterkt de discussie omtrent Twitter niet. Sowieso is twitter in dit geval geen nieuwsbron maar kletst iedereen de latimes, cnn, skynews etc na. Als je mij vraagt kun je beter morgenochtend een goede krant kopen.

  Weltrusten.

  Beantwoorden
 2. Sjoerd Bosmans

  Ik denk dat deze situatie op Twitter juist wel weer de discussie op zal laaien..iedereen retweet nieuws v verschillende kanalen zonder dat informatie officieel bevestigd wordt..het lastige is om er achter te komen in hoeverre info via twitter waar is..misschien is de snelle communicatie wel de valkuil van twitter..

  Beantwoorden
 3. Pim Engelbregt

  De gigantische stroom van informatie die door de vele gebruikers van Twitter ontstaat over een onderwerp wordt zo onoverzichtelijk dat het eigenlijk niet meer bij te houden is. Iedereen zegt wat, iedereen retweet dat dan ook weer, maar niemand weet precies wat er nou aan de hand is. Uiteindelijk gelooft iedereen pas dat het waar is als een echte nieuwsbron met het nieuws naar buiten komt. “Nieuws” via Twitter is eigenlijk pas nieuws als het door een nieuwsbron bevestigd wordt.

  Over de servers van Twitter kan ik simpel zijn, ik zeg al vanaf de dag dat ik begon te twitteren dat ze Xservers moeten aanschaffen met 8 cores en 32 gb ram. 😉

  Inmiddels weten we dat Michael Jackson helaas overleden is. Mijn condoleances aan familie, vrienden en fans.

  Beantwoorden
 4. Michel

  Volgens mij reageerde men op Twitter puur op de artikelen op internet. De ene website berichtte over het overlijden, de ander over zelfmoord en de ander helemaal niet. En dat gingen mensen Twitteren. Maar wat is hier nieuw aan?

  Beantwoorden
 5. Sjef Kerkhofs

  @Michel, Dat idee heb ik ook ja. Bij de Schiphol ramp was dat andersom, maar nu werd het vooral gevoed door artikelen op websites. Toch gingen er op Twitter weer meer geruchten rond dan elders.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.