Leestijd: ca. 3 minuten

Wanneer kun je het beste op Instagram posten om ervoor te zorgen dat een post wordt gezien?

En hoe zit het met de beste dag van de week om de meeste likes te krijgen? De meeste reacties? Hieronder een overzicht voor elke dag van de week zodat jij het meeste rendement haalt uit Instagram.

  • Om deze resultaten te vinden, heeft Hootsuite gegevens geanalyseerd van meer dan 30.000 Instagram-berichten van bedrijven van elke omvang. Vervolgens hebben ze hun eigen sociale team geraadpleegd voor inzichten die zijn verkregen door berichten te posten voor een publiek van 170.000 volgers.

Beste tijd om op Instagram te posten op maandag

De beste tijd om te posten op Instagram op maandag is 12:00 uur. Het lijkt erop dat de meeste Instagrammers hun week goed willen beginnen op het werk. Tegen lunchtijd kijken ze voor een pauze naar hun Instagram-feeds.

Beste tijd om op Instagram te posten op dinsdag

De beste tijd om te posten op Instagram op dinsdag is 9:00 uur. Betrokkenheid is ook sterk vroeg in de ochtend, tussen 8-10 uur, maar piekt rond 9:00 uur.

Beste tijd om op Instagram te posten op woensdag

De beste tijd om te posten op Instagram op woensdag is 11:00 uur . Woensdag is ook de dag waarop accounts in het algemeen de hoogste betrokkenheid lijken te krijgen.

Beste tijd om op Instagram te posten op donderdag

De beste tijd om te posten op Instagram op donderdag is 12:00 uur . Over het algemeen is het traject van 11:00 tot 14:00 uur goed voor een hoge betrokkenheid op elke doordeweekse dag.

Beste tijd om op Instagram te posten op vrijdag

Vrijdag 14:00 uur is de beste tijd om op Instagram te posten. De betrokkenheid op vrijdag is consistent gedurende de ochtend en de lunch, van 07.00 uur tot 14.00 uur.

Beste tijd om op Instagram te posten op zaterdag

09:00 uur is de beste tijd om op zaterdag op Instagram te posten. Grijp die kans voordat mensen aan hun offline weekendplannen beginnen!

Beste tijd om op Instagram te posten op zondag

De beste tijd om te posten op Instagram op zondag is 19:00 uur . Betrokkenheid op zondag is vrij consistent gedurende de middag en avond. Het blijft constant van 12:00 tot 20:00 uur.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.