Leestijd: ca. 19 minuten

Iedereen is in de ban van ChatGPT. Maar wist je dat er duizenden andere AI-aangedreven tools beschikbaar zijn om je te helpen in je dagelijkse én professionele leven? In een recente LinkedIn-post deelde Tim Hanson 49 AI-tools die geen ChatGPT zijn. Super handig en overzichtelijk per onderwerp weergegeven. Hieronder dit overzicht dat je zal helpen om je B2B-marketing te verbeteren.

Gegevens & analyses

AI filtert en analyseert gegevens heel goed, waardoor je goed gefilterde informatie krijgt met weinig tot geen voorbereidingswerk.

Attention Insight

Ontvang feedback over je concepten voordat ze worden gepubliceerd. Attention Insight biedt voorspellende eyetracking en andere handige hulpmiddelen, zodat je kunt begrijpen hoe je landingspagina, advertenties en meer contact maken met je publiek voordat jezelfs maar een bericht plaatst.

AWS Quicksight

Deze tool is op maat gemaakt voor datagedreven bedrijven. Net als ChatGPT maakt AWS Quicksight gebruik van een natuurlijk taalmodel dat expliciet is getraind om je gegevens te analyseren.

Iedereen in je bedrijf kan deze tool gebruiken om inzichten te verkrijgen op basis van een enkele bron van waarheid die dezelfde gegevens gebruikt – geen verkeerd afgestemde gegevensbeslissingen meer.

Scale.com

Met een missie om ai-ontwikkeling en -toepassingen te versnellen, biedt Scale.com datacentrische, end-to-end oplossingen om jevolledige datalevenscyclus (en machine learning-ervaring) te beheren.

Madkudu

Als het enige huidige platform dat we kennen dat al je bedrijfsspecifieke verkoop-, marketing- en productgegevens analyseert om conversie te voorspellen, heeft MadKudu het potentieel om hypergroei te creëren voor bedrijven die productgestuurde groei gebruiken.

VWO

Vergeet A/B-testen. Probeer zoveel variabelen te testen als je wilt op schaal.

Public relations

Deze tools helpen om je communicatie-inspanningen te stroomlijnen en je communicatiemensen in staat te stellen gemakkelijker te doen waar ze goed in zijn.

Beautiful.ai

Saaie presentaties behoren tot het verleden. Gebruik deze tool om verbluffende, moeiteloze presentaties te maken.

Brandmark

Heb je een nieuw logo nodig? Een professionele ontwerper is nog altijd de beste keus, maar Brandmark is een goede tweede keus. Het is een AI-aangedreven logo-generator die betaalbaar en aanpasbaar is. Bij elk pakket krijgt je logo-ontwerpbestanden, sociale pictogrammen, visitekaartjesontwerpen, geanimeerde ontwerpen, briefhoofdsjablonen, ontwerpen voor sociale media, presentatiesjablonen en een merkgids.

Meltwater

Voorkennis van trends voordat ze echt van de grond komen? Deze tool is als het hebben van een topgeheime agent in alle vormen van media.

Geschreven content

AI zal schrijvers nooit vervangen. Althans niet de goede. Maar het kan hen in staat stellen om sneller betere content te maken.

Hier zijn enkele van de beste AI-tools die de beste schrijvers van B2B al gebruiken om vooruit te komen:

Automata

Het hergebruiken van content is één van de beste (en enige) manieren om in contact te blijven met je publiek en gebruik te maken van een eindeloze bron van hoogwaardige contentideeën.

Deze tool combineert verschillende inhoudstypen in één workflow om content intelligent en gemakkelijk opnieuw te gebruiken.

Hemingway

Hemingway AI helpt je om je doelgroep te raken met een juiste en eenvoudige boodschap.

Grammarly

Hoewel de premiumfuncties, stijl- en toonsuggesties en helderheidsfeedback niet altijd nuttig (of nauwkeurig) zijn, kan de tool nuttig zijn voor basisgrammatica en leesbaarheid.

Wordtune + Spices

Deze simplistische AI-schrijfassistent helpt je content te genereren. Het heeft niet de lange, ietwat weerbarstige reactiestijl van ChatGPT, maar heeft wel meer functies en mogelijkheden. Deze tool kan informatie citeren, de toon van de stem aanpassen en menselijke kenmerken zoals humor belichamen.

Lex.page

Deze tool combineert een machine-learning-editor om je te helpen sneller betere content te maken. Met de optie om automatische concepten te genereren, lijkt Lex.page het meest te worden gebruikt voor het schrijven van artikelen en blogs. Ook aangedreven door GPT-4, lijkt deze bewerkingstool veel op Google Docs en live chat box gecombineerd.

Pathfactory

Deze tool is speciaal ontworpen om mensen in de B2B-wereld te helpen. Door te helpen bij het creëren van specifieke customer journeys op maat van je ideale klant, wil Pathfactory een conversiegerichte ervaring bieden voor B2B-marketeers en hun klanten.

Audio-en videocreatie

AI is pas onlangs begonnen met het verkennen van multimodale contentcreatie, wat betekent dat de markt voor audio- en video-inhoud relatief nieuw en beperkt is. We verwachten echter dat deze tools in de nabije toekomst enorm zullen exploderen en zich enorm zullen ontwikkelen.

Hier zijn een paar best presterende favorieten:

Descript

Als een van onze favoriete AI-tools is Descript zeer nuttig in de video- en podcastindustrie. Om onze favoriete applicatie te gebruiken, upload je een volledige clip en laat je de AI vervolgens aan het werk gaan. Het kiest de beste momenten van de clip die het meest waarschijnlijk aansluiten bij je publiek en helpt die clips opnieuw te gebruiken voor gebruik op sociale media.

Descript heeft ook verschillende andere use cases voor video- en audiobewerking, waaronder AI-spraakcreatie, transcriptie, schermopname en meer.

nVidia

nVidia’s RTX Voice reinigt audio in realtime. Het heeft ook je oogbewegingen volgen en inschatten om beelden aan te passen en het te laten lijken alsof je oogcontact met de camera houdt, zelfs als je blik afdwaalt.

Deepzen

Deepzen biedt AI-voice-overopties die bijna onmogelijk te onderscheiden zijn van menselijke vertelling.

Afbeeldingen maken

Een van de eerste golf van controversiële standpunten in AI was het creëren van afbeeldingen. En hoewel AI-gegenereerde selfies overal sociale media inhaalden, was dat nog maar het begin. Hoewel veel van beeld- en kunstcreatie met behulp van AI zeer discutabel is, bieden de tools ook veel gemak en waarde aan marketeers in B2B.

Dall-E 2

Van de makers van ChatGPT is Dall-E de op taal gebaseerde beeldgenerator van OpenAI. Met een enkele opdracht kun je binnen enkele seconden afbeeldingen genereren en visuals aanpassen aan je specifieke content en intenties.

Midjourney

Midjourney werkt in Discord en functioneert op een taalmodel. Het is een onafhankelijke onderzoekslab dat is gericht op ontwerp, menselijke infrastructuur en AI.

Upscale.media

Met deze tool kun je kleine afbeeldingen maken en deze groter maken zonder in te boeten aan kwaliteit.

Klantondersteuning

Met klantondersteuningsmodellen op basis van GPT-4 zijn veel tools bijna niet te onderscheiden van menselijke ondersteuning en bieden ze service die daadwerkelijk waardevol is.

Amazon Connect

Deze tool beweert een eenvoudig te gebruiken contactcenter voor klantenservice te zijn dat omnichannel klantenondersteuning biedt, zodat je goede service kunt bieden tegen een betaalbare prijs. Het biedt ook AI-aangedreven ondersteuningsworkflows voor een mensenlijke touch.

Ada

Deze tool is een chatbot aangedreven door GPT-4. Deze tooI is duidelijk en beknopt en onderhoudt gesprekken van begin tot eind.

LivePerson

Soms is het makkelijker om een gesprek naar WhatsApp te verplaatsen. Met LivePerson kun je een enkele klant op meerdere platforms beheren – beter nog, het platform wordt voortdurend geoptimaliseerd door zowel taalmodellen als honderdduizenden menselijke experts.

Zendesk

Met een eigen AI-aangedreven helpdesk is dit een ander platform voor geautomatiseerde klantenservice. ZenDesk vereenvoudigt de klantervaring en is ook multimodaal en biedt zorg en ondersteuning via chat, e-mail, bellen en meer.

Shopify

Shopify geeft bedrijven direct toegang tot een wereldwijde marktplaats. Met honderden AI-aangedreven tools die beschikbaar zijn op de in-store markt, biedt dit platform een hoge aanpasbaarheid, zodat je de services kunt gebruiken die je nodig hebt zonder het extra lawaai van degenen die je niet nodig hebt.

Coveo + Qubit

Deze tool belooft je omzet met 15% te verhogen door gepersonaliseerde klantervaringen, zoekaanbevelingen, merchandising, A / B-tests en meer te bieden. Door de intentie van de klant te detecteren, helpt Coveo + Qubit eComm-bedrijven om specifieke targeting te gebruiken om conversies en klantverbindingen te verhogen.

Mona

Deze tool is een ML-monitoringsysteem dat fungeert als een koper om potentiële problemen voor je klanten te onthullen. Door een gedetailleerd inzicht te krijgen in de AI-systemen die je implementeert, krijg je inzicht in de levenscyclus van je klant end-to-end.

Vizit

Een belangrijke sleutel tot het verslaan van de eComm-concurrentie is eenvoudig: de aandacht van de klant behouden. Vizit is een visueel merk AI-systeem dat de aantrekkingskracht optimaliseert, zodat je contact kunt maken met je klanten.

Door te meten hoe waarschijnlijk het is dat je visuele beelden resulteren in echte conversies, is deze tool een van de eerste in zijn soort om gesprekken te kwantificeren op basis van visuele aantrekkingskracht.

E-mailmarketing

Als e-mailmarketing goed wordt gedaan, kan het je verkopen laten exploderen en een affiniteit creëren tussen je koper en je merk.

E-mailBlaster

Deze tool helpt je bij het maken van schone, visueel aantrekkelijke e-mails. Met abonnementsaanbiedingen die zijn afgestemd op je behoeften, houdt EmailBlaster je gegevens schoon, houdt het de prestaties en analyses bij en biedt het alles wat je nodig hebt voor succesvolle e-mailmarketingcampagnes.

Automizy

Deze tool beweert je e-mail open rate met 34% te kunnen verhogen met geautomatiseerde oplossingen. Ze helpen je bij het bouwen van landingspagina’s om je e-maillijst te laten groeien, effectieve e-mails met onweerstaanbare onderwerpregels te bouwen en de prestaties met AI te voorspellen.

Persado

Deze AI-tool helpt je je bereik te vergroten en de conversie te verhogen door de kracht van taal. Door miljoenen gegevenspunten te analyseren, toont Persado je precies de woordenschat die je specifieke klanten inspireert om op ‘kopen’ te klikken.

iAgeTech

Met behulp van AI biedt iAge advies op basis van je gegevens waarmee je je e-maillijsten beter kunt segmenteren, uitschrijvingspercentages kunt verlagen en conversies kunt verhogen, terwijl je tegelijkertijd schaalt. Deze tool benadrukt het belang van door mensen en experts geleid ontwerp en implementatie verbeterd door AI.

SeventhSense

SeventhSense richt zich op het stimuleren van maximale prestaties en betrokkenheid zonder je huidige e-mailmarketingstrategie te verstoren. Deze tool integreert Hubspot en Marketo om het lawaai van drukke inboxen te doorbreken.

Pay-Per-Click Marketing

Tegenwoordig is AI ingebakken in bijna alle gebieden van marketing. Hoewel veel van AI je niet meteen zou treffen als kunstmatige intelligentie (zoals gezichtsherkenning en autocorrectie), zijn andere toepassingen opvallender.

AI-Advertising

Deze tool is gericht op het maximaliseren van het rendement op advertentie-uitgaven en helpt marketeers thuis te komen in welke delen van hun advertenties blijven hangen en welke de scroll niet stoppen. AI Advertising combineert machine learning en menselijk oordeel om verspilling te verminderen en waarde te leveren die daadwerkelijk converteert.

Celtra

Met Celtra kun je verschillende creatieve platforms ontwikkelen voor massale, effectieve multivariate testen. Van het schalen van digitale advertenties tot het bouwen van digitale advertentiesuites, deze tool is gebouwd voor het schalen van bedrijven die de stem en creativiteit van het merk willen behouden door middel van groei.

Jasper.ai

Jasper biedt tientallen applicaties voor bedrijven en marketeers. Gebruik Jasper’s generatieve chat om basisvragen te stellen of kies uit bestaande sjablonen om blogs, advertenties, videoscripts, sociale media-content en meer te genereren. Met intern educatief materiaal en gratis training is Jasper gebruiksvriendelijk en biedt ondanks beperkingen een geweldige instapoptie voor een breed scala aan gebruikers.

Persado

Deze tool is niet beperkt tot e-mailmarketing – het genereert ook advertenties die zijn aangepast aan je doelgroep op basis van gegevens uit hun eerdere gewoonten. Als een directe lijn naar de geschiedenis van je publiek, helpt deze tool je door de rommel heen te snijden en je publiek te ontmoeten waar ze zich bevinden.

Pixis

Met de slogan ‘Codeless AI Infrastructure for Marketing’ is Pixis ontworpen om je te helpen advertenties te maken die blijven hangen. Door gebruik te maken van gegevens, helpt deze tool je advertenties op meerdere platforms te optimaliseren, zodat je je merkstem kunt behouden, ongeacht waar je berichten zich bevinden.

Verkoop

Als je ‘verkoop AI’ zegt, schreeuwt het Salesforce en Gong. Maar naarmate AI is gegroeid en ontwikkeld, hebben de concurrenten van deze grote marktspelers dat ook gedaan.

Hier zijn een paar AI-toolalternatieven om je verkoopprocessen te informeren (en te verbeteren):

Outreach.io

Door de productiviteit te verhogen en een betere, sterkere pijplijn te bouwen, maakt deze tool gebruik van AI om prognoses te automatiseren en systemen te bouwen die groei ondersteunen. Door zich te richten op het opbouwen van relaties met je klanten, biedt Outreach een gepersonaliseerd draaiboek voor verbindingen van boven naar beneden in de trechter.

Getrev.ai

Deze tool helpt traditionele klantenwerving om te zetten in nauwkeurige, wetenschappelijke praktijken die je helpen je pijplijn efficiënt te laten groeien door te laten zien wat je beste klanten gemeen hebben.

SEO

SEO is uiterst nuttig (indien correct gedaan) maar ook een uitstervende kunstvorm, SEO is iets dat velen graag aan de experts overlaten. Pas nu kan AI helpen die rol in te vullen.

Met AI-filtering in zoekopdrachten kan het gebruik van de juiste tools je helpen top-of-mind te blijven voor ranking in zoekmachines en daadwerkelijk resultaten te leveren.

Keywordinsights.ai

Als je zoekwoorden kiest zonder strategie, doe je het verkeerd. Deze tool helpt bij het selecteren van impactvolle zoekwoordclusters en pijleronderwerpen. Door je contentstrategie op de automatische piloot te zetten, hoef je alleen maar klaar te zijn om te schrijven.

SurferSEO

Deze tool helpt om je bestaande content te gebruiken en te optimaliseren voor maximaal bereik en groei. Met de keuze om bestaande content te uploaden of de ingebouwde contentschrijver van SurferSEO te gebruiken, kun je je artikelen met vertrouwen structureren. Focus op de waarde – zij zorgen voor de zoekwoordoptimalisatie voor jou.

BrightEdge

Leun achterover en laat AI het zoekwoord- en intentiesignaalonderzoek voor je verzorgen. Met oplossingen die specifiek zijn afgestemd op B2B-marketeers, helpt deze tool je om je te concentreren op het bevorderen van thought leadership en het genereren van hoogwaardige leads op grote schaal.

Wordlift

Heb je wat datastructuur nodig op je website? WordLift helpt je precies te identificeren met wie je spreekt, welk bericht je converteert en hoe het wordt ontvangen. Door interne links te bouwen door middel van eenvoudige inhoudsanalyse, past deze tool jeSEO-strategie aan om een schone en samenhangende aanpak websitebreed te creëren.

Social media

ChatGPT is overal op elk social media-platform en volgens talloze ‘experts’ gebruik je het verkeerd. Er zijn verschillende tools beschikbaar die je content daadwerkelijk kunnen verbeteren en het bereik kunnen vergroten.

Sprinklr

Als één van de weinige AI-tools met een gratis versie is Sprinkler breed toegankelijk in verschillende industrieën. Ze analyseren klantinteracties en datapunten om merken te helpen de informatie van klanten in realtime om te zetten in bruikbare inzichten. Ze bieden ook een social listening-tool om je te helpen feedback van klanten beter te begrijpen en kritieke markttrends en onvervulde klantbehoeften te identificeren.

Rad AI

Je kon je klanten niet beter leren kennen als je met een mooie fles wijn en een kaasplankje op de stoep stond. Deze tool biedt gebruikers gedetailleerde profielen van hun kopers. Vervolgens helpt Rad AI gebruikers met generatieve AI-aangedreven tools om marketinginspanningen te verbeteren met geoptimaliseerde taal, krachtige woorden en trefwoorden die lasergericht zijn op hun ICP.

Trender.AI

Een andere tool die specifiek is afgestemd op de behoeften van het business-to-business-landschap, identificeert en analyseert Trender.AI de oplossingen waarnaar je ideale kopers op zoek zijn op sociale media. Na het identificeren van de huidige grootste pijnpunten, werkt deze tool rechtstreeks samen met de berichten van je prospects om het begin van een relatie te initiëren die (hopelijk) zal resulteren in conversie.

Met de mogelijkheid om leads te kwalificeren, helpt dit platform bedrijven om beter en sneller contact te maken met de mensen die het meest waarschijnlijk zullen converteren, terwijl ze tijd besparen op degenen die je oplossing niet echt nodig hebben.

Tribescaler

Met de slogan ‘Laat je Tweet viraal gaan’ belooft deze tool je content te optimaliseren. Met een focus op het genereren van verleidelijke haken, lijkt deze tool de koning van de AI Tweet-generatie te zijn.

Taplio

LikeTribescaler, maar voor LinkedIn helpt deze tool je trends te identificeren, goede content te schrijven en je online bereik te vergroten. Taplio biedt ook geplande berichten aan en is een geweldig hulpmiddel voor elke LinkedIn-goeroe die klaar is om te schalen.

Tot slot een toevoeging op de lijst van Tim:

There’s an Al for that

Deze tool vindt een oplossing voor al je vragen. Typ de oplossing in die je zoekt en deze tool komt met een up-to-date lijst met tools.

Bron: B2BGrowth

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.