Leestijd: ca. 4 minuten

En dan specifiek, hacken van een Facebook account. Veiligheid, cyber security, digital attack, het zijn begrippen die we niet meer kunnen wegdenken. Op zich logisch, daar waar veel mensen actief zijn is altijd een vorm van criminaliteit te herleiden, of we het leuk en ethisch vinden of niet.

Facebook is één van de meest gebruikte sociale media. Facebook wordt ook vanuit verschillende devices gebruikt en eigenlijk gedurende de gehele dag. Hacken, ofwel het inbreken op het account van de gebruiker, gebeurt eigenlijk dagelijks. Als je weet hoe je moet hacken, dan is de kans groot dat je ook weet hoe je jezelf moet beveiligen. Zonder diep in te gaan op de technische aspecten, 7 manieren om jouw account te hacken op Facebook.

 

1 – Facebook Phising

Phising is de meest voorkomende vorm van hacken. Ook vaak de meest gemakkelijke en veel mensen laten zich verleiden door phising.

  • er wordt een fake login gemaakt
  • deze wordt per mail in een goede context naar mensen gemaild
  • mensen gaan inloggen en op dat moment gaan de gegevens naar de hacker

Op deze manier krijgt de hacker de beschikking over de informatie.

 

2 – Keylogging

Keylogging houdt in dat er met behulp van een klein programma data worden doorgestuurd naar de eigenaar van het programma. Het programma kan meegestuurd zijn in een bericht waar de gebruiker op heeft geklikt.
Een goede beveiliging door software kan helpen, echter het door de gebruiker zelf openen van een URL, foto of iets dergelijks kan om de beveiliging heen werken.

 

3 – Toegang stelen

We slaan allemaal ons wachtwoord of toegangscode op. Of sterker nog, we geven aan dat de computer het wachtwoord voor ons mag onthouden. Wanneer deze wachtwoorden in de browser worden bewaard, wat in veel gevallen zo is, is het mogelijk voor een hacker om op deze manier aan de informatie te komen.

 

4 – Een sessie hacken

Bij het leggen van een verbinding, vooral via LAN netwerken, is het mogelijk voor een hacker om in de sessie in te breken. De hacker ondervangt de cookie die wordt gebruikt en identificeert zich als de gebruiker en neemt de sessie over. Met alle ingangen die je op dat moment aan het gebruiken bent.

 

5 – hacken op locatie

Overal hangen openbare netwerken. De openbare netwerken zijn niet allemaal even goed beveiligd. Het is voor een hacker dan mogelijk om bij die wifi verbinding contact leggen en op die manier inzage te krijgen in de gegevens van de gebruiker.

 

6 – hacken via mobiele telefoon

Iedereen gaat wel naar Facebook via de mobiele telefoon. De hacker kan dan via het netwerk verbinding krijgen met het Facebook account. Voor niet technici is het niet gemakkelijk, voor hackers is deze toegang redelijk eenvoudig. Beveiliging is ook redelijk gemakkelijk.

 

7 – hacken met usb

Mensen die een USB afgeven of gebruiken om bestanden er op te zetten of van de computer te halen. Op de USB kan een programma geplaatst zijn die zorgt voor toegang tot de data en toegangscodes. Zorg dat je dus alleen een USB gebruikt van mensen die je kent en laat je laptop niet onbeheerd achter.

Naast deze 7 manieren om te hacken is nog een groot aantal alternatieven om met succes te hacken. Zorg in elk geval dat je veilig en secuur omgaat met de apparatuur, verbindingen en werkwijze (als opslaan en bewaren van wachtwoorden).

Over de auteur

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.