Leestijd: ca. 3 minuten

Van al het het internetverkeer begint maar liefst 60% in de Google zoekmachine. Als bedrijf kun je daarom nog steeds niet om Google heen. Om deze reden is zoekmachineoptimalisatie (SEO) van levensbelang voor elk bedrijf. SEO (zoekmachinemarketing) zorgt ervoor dat jouw webpagina’s beter vindbaar worden in Google, wat zorgt voor meer bezoekers en uiteindelijk meer verkopen. Daarom zetten wij als redactie van Bijgespijkerd de 10 belangrijkste SEO (zoekmachinemarketing) trends voor je op een rij,

  1. Optimalisatie voor spraak zoeken: Steeds meer mensen gebruiken spraakassistenten zoals Siri en Alexa om te zoeken. Optimaliseer je content daarom voor long-tail keywords en natuurlijke taal queries.
  2. Expertise, Autoriteit & Betrouwbaarheid (E-A-T): Google blijft het belang van E-A-T benadrukken. Zorg ervoor dat je website en content door experts is gemaakt, autoriteit uitstraalt in je niche en betrouwbaar is.
  3. Semantisch zoeken & content clusters: Zoekmachines begrijpen steeds beter de betekenis en intentie achter een zoekopdracht. Richt je daarom op het creëren van content clusters die een onderwerp in detail behandelen, in plaats van op losse keywords.
  4. Core Web Vitals & Mobielvriendelijkheid: Core Web Vitals zijn meetgegevens die Google gebruikt om de gebruikerservaring van een webpagina te evalueren. Deze omvatten factoren als laadtijd, mobielvriendelijkheid en visuele stabiliteit. Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is en snel laadt.
  5. Video SEO: Video is een krachtige manier om gebruikers te betrekken en informatie over te brengen. Optimaliseer je video’s voor zoekopdrachten door relevante keywords in de titel, beschrijving en tags op te nemen.
  6. Gebruikerservaring (UX): Google wil gebruikers de meest relevante en nuttige resultaten tonen. Daarom moet je website een goede gebruikerservaring bieden. Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is en dat informatie eenvoudig te vinden is.
  7. Lokale SEO: Heb je een lokaal bedrijf? Dan is lokale SEO onmisbaar. Optimaliseer je website en Google Mijn Bedrijf-vermelding voor lokale zoekopdrachten.
  8. Kunstmatige Intelligentie (AI): AI speelt een steeds grotere rol in zoekmachinemarketing. AI kan worden gebruikt om content te creëren, websites te optimaliseren en de zoekervaring te personaliseren.
  9. Uitgelichte snippets: Uitgelichte snippets zijn korte samenvattingen van informatie die bovenaan de zoekresultatenpagina verschijnen. Probeer je content te optimaliseren om in deze snippets te verschijnen.
  10. Privacy: Privacy is een groeiende zorg voor gebruikers. Zorg ervoor dat je website voldoet aan de privacyregels.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.