Leestijd: ca. 4 minuten

15 tips om meer deelnemers voor je webinar te krijgen

Vooraf:

 1. Bepaal je doel: Wat wil je bereiken met je webinar? Wil je kennis delen, leads genereren, of iets verkopen? Door je doel te bepalen, kun je je content en promotie afstemmen.
 2. Kies een pakkend onderwerp: Je onderwerp moet relevant zijn voor je doelgroep en hun interesse wekken. Gebruik zoekwoorden waar je doelgroep naar op zoek is.
 3. Bepaal de juiste datum en tijd: Kies een moment dat gunstig is voor je doelgroep in verschillende tijdszones. Houd rekening met hun werktijden en eventuele feestdagen.
 4. Selecteer de juiste webinartool: Er zijn verschillende webinartools beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Kies een tool die past bij je budget, behoeften en technische vaardigheden.
 5. Promoot je webinar: Maak gebruik van verschillende kanalen om je webinar te promoten, zoals social media, e-mailmarketing en je website. Zorg voor pakkende visuals en teksten die de voordelen van je webinar benadrukken.

Tijdens:

 1. Maak een boeiende presentatie: Gebruik visuele hulpmiddelen zoals slides, afbeeldingen en video’s om je presentatie aantrekkelijk te maken. Houd je presentatie concis en to the point.
 2. Engageer met je publiek: Stel vragen, beantwoord live reacties en moedig discussie aan. Maak gebruik van polls en Q&A-sessies om je publiek te betrekken.
 3. Gebruik een sterke call to action: Vertel je publiek wat je wilt dat ze na het webinar doen, of dat nu een product kopen, zich inschrijven voor een nieuwsbrief of contact met je opnemen.

Na afloop:

 1. Stuur een replay en de presentatie: Stuur degenen die zich hebben geregistreerd maar niet aanwezig konden zijn de replay van het webinar en de presentatie.
 2. Volg de resultaten op: Analyseer je webinargegevens om te zien wat goed en wat minder goed ging. Gebruik deze inzichten om je toekomstige webinars te verbeteren.

Bonus tips:

 1. Nodig een gastspreker uit: Een bekende expert of influencer in je vakgebied kan je webinar aantrekkelijker maken voor een groter publiek.
 2. Bied een incentive aan: Bied een gratis download, korting of andere waardevolle incentive aan om mensen te registreren voor je webinar.
 3. Maak je webinar interactief: Gebruik polls, quizzen en andere interactieve elementen om je publiek betrokken te houden.
 4. Promoot je sponsors: Als je sponsors hebt, zorg er dan voor dat je ze tijdens je webinar promoot.
 5. Maak het leuk! Zorg ervoor dat je passie hebt voor je onderwerp en dat je plezier hebt tijdens het presenteren. Dit enthousiasme zal overslaan op je publiek.

Door deze tips te volgen, kun je een succesvol webinar organiseren dat meer deelnemers trekt en je helpt om je doelen te bereiken.

Extra tips:

 • Houd rekening met verschillende tijdszones: Als je een internationaal publiek hebt, houd dan rekening met verschillende tijdszones bij het plannen van je webinar en het promoten ervan.
 • Maak je webinar toegankelijk: Zorg ervoor dat je webinar toegankelijk is voor mensen met een handicap. Je kunt dit doen door ondertiteling, transcriptie en alt-tekst te gebruiken.
 • Promoot je webinar op verschillende talen: Als je een doelgroep hebt die verschillende talen spreekt, overweeg dan om je webinar in meerdere talen aan te bieden of te promoten.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.