Leestijd: ca. 3 minuten

Als het op marketing aankomt, zijn er veel verschillende strategieën die je kunt kiezen voor het genereren van leads, branding of het stimuleren van verkoop. Hopelijk weet je al wat je doelen zijn, tot wie je je richt en wie je ideale klant is. Wat je vanaf het begin niet weet, is welke communicatiekanalen je moet kiezen om het beste uit je campagne te halen.

Mond-tot-mondreclame kan werken voor een klein lokaal bedrijf, maar als het gaat om een marketingstrategie, moet je mensen bereiken die misschien niet eens weten dat je bestaat.

Er is één ding dat elke marketeer moet weten. Want niet al je  potentiële klanten zitten op sociale media of zijn enthousiaste bloglezers, maar ze gebruiken allemaal wel hun e-mail iedere dag. Bovendien is e-mail, als het om B2B gaat, nog steeds het snelste en meest effectieve communicatiekanaal voor het ontvangen en verzenden van gegevens. Daarom kan e-mailmarketing nog steeds winstgevend en effectief zijn. Daarom zetten wij als redactie van Bijgespijkerd 7 tips op een rijtje.

Personaliseer de e-mails: Maak de e-mails persoonlijk door de naam van de ontvanger te gebruiken en relevante informatie te vermelden, zoals hun eerdere aankopen of interesses.

Zorg voor een duidelijke call-to-action: Plaats een duidelijke call-to-action in de e-mail, zoals “Klik hier om te kopen” of “Meld je hier aan”. Zorg ervoor dat deze opvalt en makkelijk te vinden is.

Maak de e-mails visueel aantrekkelijk: Gebruik afbeeldingen, kleuren en aantrekkelijke opmaak om de e-mails visueel aantrekkelijk te maken. Zorg er wel voor dat de afbeeldingen niet te groot zijn en de e-mail niet te langzaam laden.

Maak de onderwerpregel interessant: De onderwerpregel is het eerste wat de ontvanger ziet en bepaalt of ze de e-mail openen of niet. Maak deze dus interessant en prikkelend.

Segmenteer de ontvangers: Segmenteer de ontvangers op basis van bijvoorbeeld demografische gegevens, interesses of eerdere aankopen. Zo kun je gerichte en relevante e-mails sturen.

Test en optimaliseer: Test verschillende elementen in de e-mails, zoals de onderwerpregel, de call-to-action en de opmaak. Zo kun je ontdekken wat het beste werkt en de e-mails optimaliseren.

Wees consistent: Stuur regelmatig e-mails, maar niet te vaak. Zo blijf je in contact met de ontvangers, maar voorkom je ook dat ze de e-mails als spam gaan beschouwen.

Tip: Wil je leren hoe je de effectiviteit van je e-mailcampagnes kunt verhogen? Dan is de training E-mailmarketing wat voor jou!

  • In twee dagen ben je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van e-mailmarketing.
  • Je leert hoe je e-mailcampagnes kunt testen, meten, analyseren plus bijsturen en voldoen aan de wet- en regelgeving.

Lees meer over deze training ►

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.