Leestijd: ca. 3 minuten

Wat is Canva? Canva is een online tool die je gebruikt in je browser en waarmee je moeiteloos afbeeldingen en video’s maakt voor verschillende doeleinden. Denk aan content voor social media en presentaties. De ideale tool dus voor iedere marketeer. Wij als redactie van Bijgespijkerd hebben daarom 15 tips op een rij gezet om alles uit Canva te halen.

15 tips om alles uit Canva te halen:

1. Ontdek Canva Pro: Canva Pro biedt extra sjablonen, afbeeldingen, video’s en meer. De gratis versie is prima voor beginners, maar Pro geeft je meer creatieve vrijheid.

2. Stel merkmateriaal in: Voeg je logo, kleuren en lettertypen toe in Canva Pro om een consistente visuele identiteit te creëren.

3. Gebruik sjablonen: Canva heeft duizenden sjablonen voor diverse media, zoals presentaties, brochures, infographics en social media posts. Pas ze eenvoudig aan met je eigen tekst en afbeeldingen.

4. Maak gebruik van de achtergrondverwijderaar: Verwijder eenvoudig achtergronden van foto’s om ze transparant te maken of op een andere achtergrond te plaatsen.

5. Animeer je ontwerpen: Canva Animator (Pro) voegt animaties toe aan je ontwerpen, waardoor ze meer opvallen.

6. Gebruik Canva Magic Resize: Verander het formaat van je ontwerpen met één klik voor verschillende platforms, zoals Facebook, Instagram of YouTube.

7. Ontwerp met de juiste afmetingen: Canva toont handige afmetingssjablonen voor diverse media, zodat je ontwerpen altijd perfect passen.

8. Leer de sneltoetsen: Canva heeft handige sneltoetsen om sneller te werken.

9. Werk samen met anderen: Canva Pro maakt het mogelijk om samen te werken aan ontwerpen.

10. Gebruik Canva Learn: Canva biedt gratis tutorials en workshops om je te helpen je ontwerpskills te verbeteren.

11. Plan je social media posts: Canva Pro heeft een handige contentplanner om je social media posts in te plannen.

12. Maak gebruik van foto’s van hoge kwaliteit: Gebruik stockfoto’s of upload je eigen foto’s van hoge kwaliteit voor de beste resultaten.

13. Vereenvoudig je ontwerpen: Te veel tekst of afbeeldingen maken je ontwerp rommelig. Houd het simpel en focus op de boodschap.

14. Kies een leesbaar lettertype: Gebruik een lettertype dat goed leesbaar is op schermen en in print.

15. Blijf op de hoogte: Canva voegt regelmatig nieuwe functies en sjablonen toe. Volg Canva op social media of abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Bonustips:

  • Gebruik Canva voor het maken van infographics, presentaties, brochures, flyers, posters, en meer.
  • Canva is perfect voor beginners en gevorderden.
  • Canva is beschikbaar op desktop, tablet en smartphone.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.