Leestijd: ca. 4 minuten

Aan de slag met social media en SEO, leadgeneratie, webcreatie of events? Er zijn heel veel gratis tools die je helpen in je werk. Kijk welke jij nog niet gebruikt en je vast en zeker gaat helpen.

Social media en SEO

1. Screaming Frog

Gebruikt SEO om bedrijven te helpen hun online aanwezigheid te volgen. Het tapt website links, afbeeldingen, CSS, scripts en zoekmachines om de resultaten van uw website te analyseren. Deze tool kan ook gebroken links en dubbele inhoud opsporen en XML sitemaps genereren.

2. Hootsuite

Je hebt overzicht én plant je social media berichten via deze tool.

3. Serposcope

Hiermee volg je automatisch websites voor specifieke trefwoorden, zodat je de rankinggeschiedenis van je concurrent kunt opvragen. De tool maakt gebruik van geotargeting.

Emailmanagement

4. Putsmail

Met deze tool herstel je kleine fouten voordat je een grote mailing verstuurt. Voordat je de mailing verstuurt, kun je de mail testen op fouten, verkeerde onderwerpregel of ontbrekende bijlagen.

5. Mailchimp

Met Mailchimp maak je e-mailcampagnes, landingspagina’s en pop-up formulieren en automatiseer je marketing e-mails, productaanbevelingen en bestelnotificaties. De tool is gratis als je onder de 2000 contacten blijft.

Leadgeneratie

6. Hubspot CRM

Je krijgt inzicht in je gehele verkooppijplijn op een dashboard met zelfs inzicht in de individuele prestaties van je verkoopteam. Deze tool geeft je onbeperkte data, onbeperkte  gebruikers en tot een miljoen contacten zonder tijdslimiet of vervaldatum.

7. Mautic

Hiermee haal potentiële klanten naar binnen. Het is open source tool. Het genereert leads uit landingspagina’s en formulieren, segmenteert contacten, behandelt en verzendt workflow e-mail, tekstberichten, webmeldingen en monitort sociale media. Het kan integreren met je CRM.

8. Flowlu

Deze tool implementeert facturatie in klantaccounts. Je kunt omzet en kosten makkelijk bijhouden in één platform.

9. Crystal

Met deze tool ontdek je klanten. Je kunt toekomstige relaties analyseren en voorspellen. Het geeft je inzicht in het gedrag van mensen en hoe je ze moet benaderen.

Webcreatie

10. WordPress

Het is één van de top content management systemen. Beginners kunnen in vijf minuten een gratis domeinnaam krijgen. Gebruikers kunnen zien wie hun website bezoekt en uit welke regio te komen. Er zijn verschillende ontwerpsjablonen waarmee je website personaliseert.  

Event promotie

11. Eventbrite

Hiermee kun je aan de slag met online tickets voor evenementen. Gratis evenementen kun je gratis op de markt brengen. Van basisregistratie tot een evenement met volledige functionaliteit.

Data analyse

12. DataBox

Met deze tool beheer je al je KPI’s op één platform. Je kunt statistieken uit verschillende bronnen mixen en matchenop één data board om in één oogopslag een compleet beeld van je prestaties te krijgen.

13. Clicky

Clicky lijkt op Google Analytics, maar het is veel minder intimiderend met een vriendelijkere interface. In één oogopslag zie je waar bezoekers vandaan komen en welk apparaat ze op dat moment gebruiken. Het omvat real-time gegevens, basis segmentatie, API toegang, en widgets voor een enkele site met minder dan 3.000 pageviews.

14. Dasheroo

Je monitort en analyseert gegevens op één plaats en het wordt automatisch bijgewerkt. De tool maakt diagrammen, schema’s en grafieken op één plek om vergemakkelijkt hiermee het analyseren van gegevens.

Projectmanagement

15. Trello

Deze tool heeft bijna alles wat je nodig hebt voor je project inclusief een onbeperkt aantal borden, lijsten, leden en bijlagen. Je kunt bestanden tot 10 MB toevoegen vanaf je computer of vanaf Google Drive, Box, Dropbox of Microsoft OneDrive.

16. Asana

Werk samen met  maximaal 15 teamgenoten door deadlines voor jezelf en je collega’s in kaart te brengen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.