Leestijd: ca. 4 minuten

De Super Bowl is een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigde Staten en wordt vaak officieus beschouwd als een nationale feestdag. De wedstrijd was meermaals het best bekeken televisieprogramma van het jaar in de Verenigde Staten en hoort met meer dan honderd miljoen kijkers samen met de finale van de UEFA Champions League tot de best bekeken sportevenementen ter wereld. Voor bedrijven dus een super belangrijk evenement. Maar wat zijn nu de 9 meest spraakmakende advertenties? De redactie van Bijgespijkerd dook in de geschiedenis en zocht het voor je uit.

Hier zijn de 9 meest spraakmakende Super Bowl-advertenties allertijden:

  1. Apple – “1984” (1984)

Deze advertentie, die werd uitgezonden tijdens Super Bowl XVIII, introduceerde de Macintosh-computer van Apple en wordt beschouwd als een van de meest iconische reclamespots aller tijden. De advertentie toont een dystopische toekomst waarin mensen worden gecontroleerd door een Big Brother-achtige figuur. De Macintosh wordt gepresenteerd als een manier om te ontsnappen aan deze controle en het individu te bevrijden.

  1. Nike – “Just Do It” (1988)

Deze advertentie, die werd uitgezonden tijdens Super Bowl XXII, is een van de meest inspirerende slogans aller tijden. De advertentie toont een montage van atleten die hun grenzen verleggen, met voice-over van wijlen acteur/komiek Spike Lee. De advertentie moedigt kijkers aan om hun eigen dromen na te jagen, ongeacht de hindernissen.

  1. Coca-Cola – “Hilltop” (1971)

Deze advertentie, die werd uitgezonden tijdens Super Bowl V, is een van de meest opbeurende advertenties aller tijden. De advertentie toont mensen van over de hele wereld die samen zingen op het nummer “I’d Like to Teach the World to Sing”. De advertentie is een ode aan eenheid en vrede.

  1. Pepsi – “The Joy of Cola” (1992)

Deze advertentie, die werd uitgezonden tijdens Super Bowl XXVI, is een van de meest humoristische advertenties aller tijden. De advertentie toont een menigte mensen die hun favoriete frisdrank uitkiezen, met een voice-over van wijlen acteur/komiek Ray Charles. De advertentie is een leuke kijk op de colaoorlogen.

  1. Budweiser – “Frogs” (1995)

Deze advertentie, die werd uitgezonden tijdens Super Bowl XXIX, is een van de meest schattige advertenties aller tijden. De advertentie toont een groep kikkers die het Budweiser-lied zingen. De advertentie is een ode aan vriendschap en plezier.

  1. Volkswagen – “The Force” (2011)

Deze advertentie, die werd uitgezonden tijdens Super Bowl XLV, is een van de meest grappige advertenties aller tijden. De advertentie toont een jonge jongen die zijn vader probeert te overtuigen dat hij de kracht heeft. De advertentie is een leuke kijk op de Star Wars-franchise.

  1. Doritos – “Crash the Super Bowl” (2012)

Deze advertentie, die werd uitgezonden tijdens Super Bowl XLVI, is een van de meest innovatieve advertenties aller tijden. De advertentie toonde een aantal door gebruikers gegenereerde advertenties, waarvan er één werd geselecteerd om tijdens de Super Bowl te worden uitgezonden. De advertentie was een leuke manier om kijkers bij de reclamecampagne te betrekken.

  1. Snickers – “Betty White” (2010)

Deze advertentie, die werd uitgezonden tijdens Super Bowl XLIV, is een van de meest grappige advertenties aller tijden. De advertentie toont actrice Betty White die tijdens een footballwedstrijd een ruige tackle maakt. De advertentie was een leuke manier om te laten zien dat Snickers honger kan stillen.

  1. Hyundai – “Smaht Pahk” (2020)

Deze advertentie, die werd uitgezonden tijdens Super Bowl LIV, is een van de meest memorabele advertenties aller tijden. De advertentie toont acteur/komiek John Krasinski die zijn Boston-accent probeert te verbergen terwijl hij een Hyundai-auto verkoopt. De advertentie was een leuke manier om de functies van de auto te promoten

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.