Leestijd: ca. 3 minuten

PowerPoint kent iedereen wel. Maar zijn er ook alternatieven? Wij als redactie van Bijgespijkerd hebben de 8 beste alternatieven voor je op een rijtje gezet .

In de afgelopen jaren zijn er verschillende alternatieven voor PowerPoint ontwikkeld, die zich richten op verschillende aspecten van presentaties en interactieve ervaringen. Hier zijn acht van de beste alternatieven voor PowerPoint:

  1. Prezi: Prezi biedt een dynamische, zoomende interface die presentaties visueel aantrekkelijker maakt. In plaats van dia’s worden presentaties opgebouwd op één groot canvas, wat een vloeiende en niet-lineaire ervaring mogelijk maakt.
  2. Google Slides: Een gratis online tool die wordt aangeboden door Google. Het biedt vergelijkbare functies als PowerPoint, maar met de voordelen van cloudopslag en samenwerking in realtime.
  3. Keynote: Een presentatietool van Apple, exclusief beschikbaar voor macOS-gebruikers. Het staat bekend om zijn strakke ontwerpen, visuele effecten en naadloze integratie met andere Apple-apparaten.
  4. Haiku Deck: Dit platform legt de nadruk op eenvoud en minimalisme. Haiku Deck biedt een bibliotheek van visueel aantrekkelijke afbeeldingen en sjablonen om snel en gemakkelijk pakkende presentaties te maken.
  5. Slidebean: Slidebean maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om automatisch aantrekkelijke lay-outs te genereren op basis van de inhoud die je toevoegt. Het is een handige tool voor mensen die minder ontwerpvaardigheden hebben.
  6. Canva: Hoewel Canva voornamelijk een grafisch ontwerptool is, biedt het ook een krachtige presentatiemodus. Met Canva kun je prachtige slides maken door eenvoudig elementen te slepen en neer te zetten.
  7. Powtoon: Wil je animaties en video’s aan je presentaties toevoegen? Dan is Powtoon een uitstekende keuze. Het stelt je in staat om boeiende animaties en video’s te maken en ze naadloos in je presentatie te integreren.
  8. Slides: Slides is een krachtig presentatieplatform waarmee je interactieve, online presentaties kunt maken. Het biedt integratie met andere tools, zoals Google Drive, en maakt samenwerking eenvoudig.

Het beste alternatief voor PowerPoint hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren, dus probeer een paar van deze opties uit om te zien welke het beste bij jou past.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.