Leestijd: ca. 2 minuten

De vakantie is bijna voorbij en dat is een mooi moment om met frisse ideeën aan de slag te gaan. En om terug te kijken naar de afgelopen periode: deed je het juiste? En waar kun je verbeteringen aanbrengen? We geven je vijf tips die je daarbij kunnen helpen en je social media kanalen nóg beter in te zetten.

Tip 1: Maak optimaal gebruik van influencers

Zet jij je influencers optimaal in? Het is goed om richtlijnen om te stellen zodat je influencers weten wat er van hen verwacht wordt. Probeer hen echter niet teveel te beknotten in hun creativiteit, maar durf los te laten.

Tip 2: Werk aan vertrouwen

Wat voegt jouw merk toe aan een betere wereld?! Merken wordt steeds meer beoordeeld wat hun bijdrage is aan een betere wereld en hoe morel ze zijn. Bewijs het, laat het zien en zorg dat alles klopt: de kwaliteit van je product, het contact met je klanten, de service en je marketing.

Tip 3: Houd het simpel

Houd je boodschap simpel. Heb je veel te vertellen en is je boodschap complex? Deel ‘m dan op in meerdere posts. Zo houd je de aandacht van je klanten vast en blijft je boodschap behapbaar.

Tip 4: Zet in op TikTok

We kunnen er niet omheen: TikTok is razend populair en wordt niet alleen maar ingezet voor entertainment. Je kunt dit kanaal ook inzetten om je doelgroep te informeren. Bekijk de filmpjes en bedenk wat dit kanaal voor jouw merk kan doen.

Tip 5: Experimenteer met Al

Al = kunstmatige intelligentie. Maak er gebruik van en maak tekst visueel. Durf te experimenteren met gekke dingen die in het echte leven niet kunnen. Het valt op en dat is precies wat je wil zodat je je doelgroep wakker schudt.

Tip: Wil jij de social media optimaal inzetten in je marketingstrategie? Dan is de opleiding Social Media echt iets voor jou!

  • Tijdens de opleiding leer je de laatste trends, ontwikkelingen en inzichten op het gebied van social media.
  • Ook maak je een social media plan, direct geschikt voor implementatie in je eigen organisatie.

Lees meer over deze opleiding ►

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.