Leestijd: ca. 2 minuten

Hoe worden jouw mailings gelezen? Kun je wel wat tips gebruiken om het beter te doen en meer respons te krijgen? We delen 7 e-mailmarketing trends die je vast gaan helpen.

Red Website Design heeft deze trends in een infographic geplaatst, bekijk ze op hun website. Hieronder een samenvatting van de 7 trends:

  1. User-generated content: je gebruikt content die klanten of fans over jouw producten of diensten hebben gemaakt. Het straalt authenticiteit en vertrouwen uit en heeft veel meerwaarde.
  2. Hyper-segmentatie en personalisering: personaliseer je content zoveel mogelijk en breng de juiste, relevante content naar de juiste doelgroep.
  3. Omnichannel communicatie: combineer je e-mailing met andere kanalen en pas je boodschap aan daar waar het nodig en relevant is.
  4. AR/VR: augmented en virtual reality worden steeds toegankelijker; probeer het ook eens toe te passen in jouw e-mailing.
  5. Interactiviteit: geef je doelgroep de gelegenheid om te reageren op je e-mailing. Probeer ook eens een poll, een onderzoekje of een reactieformulier.
  6. Mobiele optimalisatie: maar liefst driekwart van alle smartphonegebruikers bekijkt de mailbox op de telefoon. Hoe ziet jouw e-mailing eruit op een smartphone?
  7. Gegevensprivacy: houd rekening met de privacy van je doelgroep en verdiep je in de regels, deze veranderen nogal eens.

Tip: Wil je echt impact maken met digital marketing? Dan is de opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap iets voor jou!

  • In 12 dagdelen (4 maanden) til je je strategische marketingkennis naar een hoger niveau.
  • Je nieuwe kennis vertaal je naar een eigen digital marketing strategie, direct geschikt voor implementatie.

Lees meer over deze opleiding

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.