Leestijd: ca. 4 minuten

B2B Influencer Marketing is een trend in de marketingwereld. Zeker in tegenstelling tot traditionele marketing, vertrouwt Influencer Marketing op het gebruik van invloedrijke personen om producten of diensten aan te bevelen. Deze invloedrijke personen (influencers) kunnen helpen om je merkbekendheid te vergroten en je doelgroep te bereiken. Wij zetten daarom als redactie van Bijgespijkerd 10 tips op een rij.

B2B influencer marketing kan een effectieve manier zijn om je merkbekendheid te vergroten, je autoriteit te vestigen en leads te genereren. Maar hoe zorg je ervoor dat je influencer marketingcampagnes succesvol zijn? Hier zijn tien tips:

 1. Bepaal je doelen. Wat wil je bereiken met je influencer marketingcampagne? Wil je meer websiteverkeer, meer leads of meer merkbekendheid? Als je je doelen kent, kun je influencers kiezen die je daarbij kunnen helpen.
 2. Doe je onderzoek. Niet alle influencers zijn geschikt voor elke campagne. Doe je onderzoek om influencers te vinden die relevant zijn voor je doelgroep en die een bereik hebben dat bij je doelen past.
 3. Creëer een duidelijke briefing. Geef de influencers duidelijk aan wat je van ze verwacht. Wat voor content moet ze creëren? Wat zijn de deadlines? En wat is de vergoeding?
 4. Werk samen aan een authentieke samenwerking. De beste influencer marketingcampagnes zijn authentiek en geloofwaardig. Werk samen met influencers die enthousiast zijn over je merk en die je producten of diensten op een natuurlijke manier kunnen promoten.
 5. Maak het meetbaar. Zorg ervoor dat je je resultaten kunt meten, zodat je kunt zien of je campagne succesvol is. Meet bijvoorbeeld het aantal websitebezoeken, leads en social media-interacties.
 6. Wees consistent. Influencer marketing is een marathon, geen sprint. Plan meerdere campagnes om je resultaten op de lange termijn te verbeteren.
 7. Wees flexibel. De wereld van influencer marketing verandert voortdurend. Wees bereid om je aan te passen aan nieuwe trends en ontwikkelingen.
 8. Werk samen met een influencer marketingbureau. Als je geen ervaring hebt met influencer marketing, kan het een goed idee zijn om samen te werken met een influencer marketingbureau. Een bureau kan je helpen met het vinden van influencers, het ontwikkelen van een campagne en het meten van resultaten.
 9. Luister naar je klanten. Vraag je klanten wat ze willen zien van je influencer marketingcampagnes. Hun feedback kan je helpen om je campagnes te verbeteren.
 10. Heb plezier! Influencer marketing kan een leuke en lonende manier zijn om je bedrijf te promoten. Dus geniet ervan!

Hier zijn nog enkele specifieke tips voor B2B influencer marketing:

 • Richt je op influencers die relevante expertise hebben voor je branche.
 • Zoek influencers die een sterke band hebben met je doelgroep.
 • Werk samen aan content die waardevol is voor je doelgroep.
 • Maak het gemakkelijk voor influencers om je producten of diensten te promoten.
 • Wees transparant over je samenwerkingen met influencers.

Door deze tips te volgen, kun je je B2B influencer marketingcampagnes succesvoller maken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.