Leestijd: ca. 3 minuten

ping_fm_logoEen van de eerste aanrakingen die ik had met Getting Things Done was een post van Steve Rubel. Een van zijn blogposts gaat over het beheren van je Social Networks vanuit je GMail account. Nu wil ik niet zo zeer ingaan op het concept Making Gmail your gateway to the web maar daar heb ik wel geleerd om snel en zeer eenvoudig mijn status updates te verspreiden en updates te krijgen als iemand over mij praat.

Twee diensten die dit mogelijk maken zijn Ping.FM en Notify.Me. Misschien dat er mensen zijn die het kennen en gebruiken maar voor degene die het niet kennen een korte introductie. Misschien dat deze post het voor jullie makkelijker maakt om je online netwerk te onderhouden, iets wat vrij veel tijd kan kosten zoals Vincent Neve ooit schreef.

Ping.FM

Ping.FM is een dienst waar jij je kunt registreren en waar je via 1 of meerdere contactpunten je Social Networks kunt updaten.

Je dienst eerst een lijst met Social Networks aan te leggen waar je updates naar wilt versturen, bij sommige heb je de mogelijkheid om zowel Microblogging te doen als Status Updates. LinkedIn is hier een voorbeeld van.

Na het toevoegen van je Social Networks ga je services en tooling kiezen van waaruit je de updates door wilt voeren. De belangrijkste voor mij hier is Google Talk. Deze staat altijd open in mijn GMail als ik al niet Adium of een andere IM tool heb draaien. Door berichten achter te laten in dit chat venster kan ik alle Social Networks updaten of specifieke. Je wilt natuurlijk niet alles overal naartoe hebben.

Een extreem simpele doch zeer effectieve tool.

Notify.Me

history_miniNiet de mooiste tool online, persoonlijk vind ik de website zelfs uitermate lelijk maar OK. Wat doet het eigenlijk?

Wel Notify.Me stelt jou als gebruiker in staat om op basis van een RSS feed berichten te versturen. Dit lijkt niet heel boeiend. Waarom wil ik een IM-bericht of email als er een nieuwe post wordt toegevoegd aan een van de blogs die ik volg? Dan moet het wel heel bijzonder zijn. De kracht zit hem meer in het koppelen van RSS-feeds van zoek opdrachten aan een bericht.

Ik heb bijvoorbeeld het volgende gedaan:

  1. Ga naar search.twitter.com
  2. Zoek naar je @<username>
  3. Kopieer de link achter “Feed for this query”
  4. Voeg deze als source toe bij je Notify.Me account
  5. Selecteer de manier waarop jij een bericht wilt krijgen
  6. KLAAR!

Zelf zie ik dus via een Google Talk bericht wanneer iemand @cmeerbeek gebruikt. Erg handig.

Conclusie

Ping.FM en Notify.Me zijn twee extreem nuttige tools om snel op de hoogte te zijn van het wel en wee van zaken online naast het feit dat jij in staat bent om snel een update naar 1 of meerdere Social Networks te sturen!

Hebben jullie nog andere zaken waarvoor jullie deze tools gebruiken? Deel ze want iedereen kan er zijn voordeel mee doen!

Over de auteur

Coen is eigenaar van Blue Factory Internet. Gespecialiseerd in onderhoud van websites (WordPress, Magento, SEO en webredactie).

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.