Leestijd: ca. 3 minuten

De maand juli is voor veel Nederlanders een vakantiemaand. en natuurlijk wil je op vakantie graag direct met iedereen die perfecte Instagram-foto delen van het mooie strand of de prachtige architectuur, en waar dat af en toe prima moet kunnen, is het toch best verstandig om het eens niet te doen. Daarom 6 ultieme tips voor een vakantie zonder social media.

1. Deel van tevoren op social media dat je een korte pauze neemt.

Op deze manier weten je volgers en familie wat er aan de hand is en zullen ze minder teleurgesteld of bezorgd zijn wanneer ze niks van je horen.

2. Neem voor de verandering alleen een echte camera mee

Neem alleen je camera mee als je de omgeving gaat ontdekken, in plaats van je telefoon om (tevens) foto’s mee te maken. Dit moedigt je aan om je reis vooral voor jezelf vast te leggen, in plaats van (onbewust) na te denken over welke kiekjes mooi zijn voor op Instagram.

3. Koop een gids

Het lijkt een beetje oud, maar een echte reisgids bij de hand hebben, is de beste manier om je  smartphone niet te gebruiken voor toepassingen zoals Google Maps, Foursquare en Yelp. Door dit te doen, gebruik je weer terug de basis van het reizen zonder al die technologische snufjes en zonder te veel te rekenen op je GPS. Het lijkt eng, maar het werkt!

4, Vraag het aan de lokale bevolking

Wil je echt de beste plaatsen vinden om te gaan eten? Stop met het zoeken op het internet en vraag het aan de mensen die er wonen. Het is onwaarschijnlijk hoeveel leuke plaatsjes, die niet op de lijst staan je kan ontdekken door het gewoon aan iemand op straat te vragen!

5. Plan voor je vertrekt

Stippel alles, of toch zo veel mogelijk, al uit voor je op vakantie vertrekt. Print enkel de dingen uit die je nodig hebt en vertrouw hier op als je op vakantie bent. Door dit te doen kom je minder in verleiding om steeds informatie op te zoeken via je smartphone.

6. Neem een paar goede boeken mee

Lees echte papieren boeken, geen ebooks of pdf’s op je iPad. Zo word je niet verleid om je sociale media te checken na het lezen van een pagina op je tablet. Het is ook veiliger om een boek te lezen aan het strand dan dit te lezen vanaf je iPad. Het is gemakkelijker om zand van je boek af te blazen dan om zand uit de poorten van je smartphone of ander elektronisch toestel te blazen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.