Leestijd: ca. 3 minuten

Met QR-codes kunnen marketeers een offline publiek naar een website of app leiden met behulp van een URL QR-code (een QR-code die is gekoppeld aan een URL). Gebruikers kunnen de QR-code scannen met hun smartphone en de website of app bezoeken. Maar hoe kun je nu gemakkelijk een QR code maken die werkt? Wij als redactie van Bijgespijkerd geven je daarom 10 tips.

QR codes zijn een handige manier om informatie te delen met mobiele gebruikers. Ze kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan doeleinden, zoals het delen van contactgegevens, het doorsturen naar een website of het afspelen van een video.

Hier zijn 10 tips om gemakkelijk QR codes te maken:

 1. Bedenk wat je met je QR code wilt doen. Wat wil je dat gebruikers doen wanneer ze de code scannen? Wil je ze naar een website, een app of een ander type inhoud leiden?
 2. Kies de juiste informatie voor je QR code. De informatie die je in je QR code plaatst, moet relevant en nuttig zijn voor je doelgroep.
 3. Gebruik een betrouwbare QR code generator. Er zijn veel verschillende QR code generators beschikbaar, dus zorg ervoor dat je er een kiest die betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is.
 4. Maak je QR code groot genoeg. QR codes moeten groot genoeg zijn om te scannen, zelfs met een kleine telefooncamera.
 5. Gebruik een contrasterend kleurenschema. De kleuren in je QR code moeten goed contrasteren, zodat ze gemakkelijk te lezen zijn.
 6. Voeg een call-to-action toe. Geef gebruikers een duidelijke aanwijzing wat ze moeten doen nadat ze de QR code hebben gescand.
 7. Test je QR code. Zorg ervoor dat je QR code goed werkt voordat je hem gaat gebruiken.
 8. Track je resultaten. Houd bij hoeveel mensen je QR code hebben gescand en wat ze daarna hebben gedaan.
 9. Update je QR code indien nodig. Als je de informatie in je QR code wilt wijzigen, kun je deze gemakkelijk updaten met een dynamische QR code.
 10. Houd je QR codes up-to-date. Zorg ervoor dat de informatie in je QR codes altijd up-to-date is.

Door deze tips te volgen, kun je gemakkelijk QR codes maken die effectief zijn en je doel bereiken.

Hier zijn nog een paar aanvullende tips:

 • Gebruik een QR code generator die je de mogelijkheid biedt om de achtergrond van je QR code te personaliseren. Dit kan een leuke manier zijn om je QR code op te laten vallen en herkenbaarder te maken.
 • Voeg een logo of andere visuele elementen toe aan je QR code. Dit kan helpen om de aandacht van gebruikers te trekken en ze aan te moedigen om de code te scannen.
 • Gebruik een QR code scanner app om je QR codes te testen. Er zijn veel verschillende QR code scanner apps beschikbaar, dus zorg ervoor dat je er een kiest die compatibel is met je mobiele apparaat.

Met een beetje creativiteit en aandacht voor detail kun je QR codes gebruiken om je marketingcampagnes te verbeteren en je doelgroep te bereiken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.