Leestijd: ca. 3 minuten

Ben jij ook altijd je mail kwijt in outlook, en duurt het lang voordat je iets terug kunt vinden? Weet jij soms ook niet meer wie nou precies wie is…? Ik heb er zelf regelmatig last van en gebruik sinds kort na meerdere malen uitgenodigd te zijn een applicatie die mijn mailbox een stuk sneller en completer te doorzoeken maakt. Ik heb kennis gemaakt met de startup Xobni, die sinds medio 2008 echt actief op de markt is gekomen (nog wel in Beta). De startup bestaat al sinds 2006, en kreeg op andere blogs al vaak veel bijval.

Xobni (Inbox andersom gespeld…wat ontzettend creatief haha) is een applicatie die je kunt downloaden, en die je mail overzichtelijk, gesegmenteerd en vooral ook social maakt. Xobni is gekoppeld aan je gehele outlook, en bevat erg netjes uitgewerkte functionaliteiten die het managen van je contacten en agenda eenvoudiger maakt. Enkele van de slimste en handigste functionaliteiten zijn:

1) Ik zet mn cursor op een ingekomen mail, en dan komen in het Xobni scherm binnen no time alle gegevens van die persoon. Linkedin/Skype/mail/telefoon, maar ook de gedeelde relaties, een overzicht van alle communicatie met die persoon, en eventueel gecommuniceerde bestanden. Alle communicatie met de betreffende persoon dus in een handomdraai beschikbaar. Bovendien kun je op persoon zoeken in de zoekbalk, iets wat ik zelf veel gebruik.

2) In hetzelfde scherm kun je ook klikken op een tabbladje ‘Xobni actions’. Hier kun je middels een druk op de knop een relatie mailen met data en tijden waarop je een afspraak zou kunnen plannen. Dit is geheel gesynchroniseerd met je Outlook agenda, echt geniaal! Je krijgt dan een mail met standaard tekst die een rij data en tijden voorstelt aan de betreffende relatie. Je hoeft zelf helemaal niks meer te doen.

3) Xobni is enorm snel! Bij mijn outlook duurt het eeuwig voordat er een mail is teruggevonden, Xobni werkt in tienden van seconden.

Ik ben erg onder de indruk van de functionaliteiten en snelheid van Xobni, en met mij meerdere van mijn relaties. Ook andere blogs lijken onder de indruk. Ik zou willen dat ik het eerder had geprobeerd in ieder geval.

Heb jij ook ervaring met Xobni…? Gebruik je het al maanden…? Laat ons weten wat je ervaringen zijn.

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

7 reacties

 1. Jelle Quirynen

  Ik heb het een jaar geleden uitgeprobeerd, maar de application vertraagde na een tijdje men hele Outlook door de indexering.

  Daarnaast merkte ik ook dat sommige persoonsgegevens bij verkeerde contacten werden toegevoegd (gevolg: enkele vreemde telefoontjes :-))

  De functionaliteiten op zich zijn echter heel handig en overzichtelijk vond ik. Toch een aanrader om eens uit te proberen!

  Beantwoorden
 2. Sjef Kerkhofs

  @Jelle: Kijk, dat is interessante info!! Ik gebruik het nog niet lang en heb dus geen van de nadelen/foutjes gezien. Ik ga het in de gaten houden om te checken of dit wellicht ook bij mij gaat gebeuren.

  Beantwoorden
 3. Pieter Voogt

  Gebruik het al maanden, ik schat zo’n 20-30 keer per dag. Vooral voor het terugzoeken van mailtjes en gegevens. Xobni laat me nooit in de steek. Werkt ongelooflijk lekker, echt een aanrader idd!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.