Leestijd: ca. 2 minuten

Personas is een onderdeel van de Metropath(ologies) tentoonstelling in het MIT Museum en is mede geïnitieerd door the Sociable Media Group van het the MIT Media Lab. Deze webapplicatie maakt gebruikt van een geavanceerde methode om met behulp van taal en algoritmes een gedetailleerd, visueel data portret van de online identiteit van een persoon te maken.

Personas maakt visueel hoe het internet tegen jouw online identiteit aankijkt.

personas1

Hoe werkt het? Login op de website en voer je naam in. Een unieke naam helpt daarbij, anders kan de dienst niet vaststellen wat wel en niet op jouw identiteit van toepassing is. Dit is daarmee gelijk een probleem voor mensen met veel voorkomende voor- en achternaam-combinaties. Zie hier het voorbeeld van een van de makers:personas2

Om een visueel portret te maken, gebruikt Personas beschikbare informatie op internet over je eigen persoon. Het gebruikt deze informatie en deelt deze in bepaalde categorieën in. Deze categorieën zijn relatief op basis van de hoeveelheid aan informatie en hebben elk een eigen kleur. Gedurende het bouwen van het portret heeft het veel weg van het vaststellen van een DNA-profel.

Probeer de dienst eens uit, meer informatie bekijk de website van de makers.

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.