Leestijd: ca. 3 minuten

Ben je op zoek naar een nieuwe baan in de marketing? Wij geven je zeven tips die je helpen om de stap te zetten en die fantastische baan te scoren.

Tip 1: Zet je netwerk in

Mag iedereen weten dat je een nieuwe baan zoekt? Laat het dan zoveel mogelijk mensen weten en pas je foto op LinkedIn aan met ‘Open to work’. Heb je nog een baan en houd je het graag geheim? Pak het dan subtieler aan en zet alleen die mensen in die je kunt vertrouwen en je wél verder kunnen helpen. Schrijf je in bij bureaus en volg marketingsites waarop veel vacatures staan.

Tip 2: Werk op vaste momenten aan je sollicitatie

Zie het zoeken naar een nieuwe baan als je baan en plan vaste momenten in waarbij je hieraan gaat werken. Heb je nu nog een baan, dan moet je het inplannen buiten je werktijden. Wees reëel en draag niet door in je zoektocht. Het is ook goed om regelmatig te kijken naar nieuwe vacatures.

Tip 3: Vat een afwijzing niet persoonlijk op

Ga je solliciteren? Houd er dan rekening mee dat je wordt afgewezen. Besef dat er allerlei factoren bepalen of jij wordt uitgenodigd. Hier heb je niet altijd invloed op. Voel je dus niet persoonlijk aangevallen, maar zie het als een kans om te leren. Het is overigens altijd een goed idee om te vragen waarom je bent afgewezen. Dit kan confronterend zijn, maar gaat je zeker helpen in je verdere zoektocht.

Tip 4: Gok niet op één paard

Wellicht heb je verschillende lijntjes uitgezet en ben je bij één van die bedrijven al een aantal rondes verder. Blijf reëel en je openstellen voor andere banen die op je pad komen. Er kan altijd iets tussenkomen, dus wees niet blij met een dooie mus.

Tip 5: Val op

Doe het anders dan anders en val op. Dat kan door de vorm of door de inhoud. Mag je op gesprek komen? Kleed je niet als een grijze muis, maar zorg dat ze zich jou herinneren. Niet door een mal clownsoverhemd, maar door het net even anders aan te pakken door je kleding of wat je zegt. Besteed aandacht aan alle facetten van het solliciteren, alles doet ertoe.

Tip 6: Neem tijd voor ontspanning

Bij de eerste tip gaven we al aan dat je het solliciteren als een baan kunt zien. En als je hiermee klaar bent, is het tijd voor ontspanning. Zoek die ontspanning niet op je scherm, maar ga naar buiten en spreek af met vrienden. Zo doe je weer voldoende energie op voor je volgende sollicitatie.

Tip 7: Spijker je continu bij

Wil je verder komen in de marketing? Kennis is macht. Zorg dat je een goede opleiding hebt die je verder helpt en waardoor de kans op een betere baan aanzienlijk vergroot wordt. En blijf bij. Weet wat er leeft en speelt in de marketing.

Tip: Wil je weten hoe je insights en data omzet naar een strategie en concrete acties? Dan is de opleiding Customer Insight & Data Driven Marketing wat voor jou!

  • Tijdens de opleiding leer je hoe je met data en inzichten zowel de waarde voor de klanten als de waarde voor de organisatie kunt verhogen.
  • Naast de opleiding stel je een managementplan op over customer insights voor je eigen organisatie, direct geschikt voor implementatie.

Lees meer over deze opleiding ►

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.