Leestijd: ca. 4 minuten

Het kan jullie niet zijn ontgaan dat met name op LinkedIn en Instagram steeds vaker hashtags worden ingezet in berichten en artikelen. In het algemeen is het aan te bevelen om eerst je eigen onderzoek te doen naar ‘trending hashtags’ of veelgebruikte hashtags voordat je een update of artikel publiceert. Maar hoe gebruik je hashtags nu het beste? Wij zochten het als redactie van Bijgespijkerd voor je uit!

Hashtags zijn een belangrijk onderdeel van social media marketing. Ze helpen je om je content te vinden en te delen met een groter publiek. Met de juiste hashtags kun je je bereik vergroten, meer engagement genereren en je merkbekendheid vergroten.

Hier zijn 20 tips voor het creëren van ijzersterke hashtags:

 1. Gebruik relevante hashtags. Zorg ervoor dat je hashtags relevant zijn voor je content. Als je een foto van je hond post, gebruik dan hashtags als #hond, #hondenliefhebber en #puppy.
 2. Gebruik populaire hashtags. Populaire hashtags hebben een groter bereik, maar ze zijn ook concurrerender. Als je een nieuwe hashtag wilt gebruiken, kijk dan eerst hoeveel posts er al met die hashtag zijn gemaakt.
 3. Gebruik unieke hashtags. Als je een unieke hashtag gebruikt, is de kans groter dat je content wordt gevonden door mensen die op zoek zijn naar iets specifieks.
 4. Gebruik een mix van lange en korte hashtags. Lange hashtags zijn beter voor vindbaarheid, maar korte hashtags zijn gemakkelijker te onthouden en te typen.
 5. Gebruik hashtags in combinatie met elkaar. Je kunt maximaal 30 hashtags per post gebruiken. Gebruik een mix van relevante, populaire en unieke hashtags.
 6. Gebruik hashtags in je bio. Je bio is een geweldige plek om je belangrijkste hashtags te vermelden.
 7. Gebruik hashtags in je captions. Je captions zijn een geweldige plek om meer context te geven aan je hashtags.
 8. Gebruik hashtags in je comments. Reageer op andere posts met relevante hashtags.
 9. Gebruik hashtags in je DM’s. Stuur relevante hashtags naar andere gebruikers.
 10. Gebruik hashtags in je blogposts. Voeg relevante hashtags toe aan je blogposts om ze beter vindbaar te maken.
 11. Gebruik hashtags in je e-mails. Voeg relevante hashtags toe aan je e-mails om ze beter vindbaar te maken.
 12. Gebruik hashtags in je betaalde advertenties. Voeg relevante hashtags toe aan je betaalde advertenties om je doelgroep te bereiken.
 13. Volg hashtags. Volg hashtags om nieuwe content te vinden en om relevante mensen te vinden.
 14. Retweet en like posts met relevante hashtags. Retweet en like posts met relevante hashtags om je engagement te vergroten.
 15. Respondeer op comments met relevante hashtags. Respondeer op comments met relevante hashtags om je engagement te vergroten.
 16. Maak gebruik van hashtag-tools. Er zijn veel tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van relevante hashtags.
 17. Test verschillende hashtags. Experimenteer met verschillende hashtags om te zien welke het beste werken voor je doelgroep.
 18. Blijf up-to-date. Hashtags veranderen voortdurend. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends om je hashtags relevant te houden.
 19. Wees creatief. Gebruik je creativiteit om unieke en opvallende hashtags te maken.
 20. Heb geduld. Het kost tijd om een groot bereik met hashtags te creëren. Wees geduldig en blijf consistent met je gebruik van hashtags.

Door deze tips te volgen kun je ijzersterke hashtags creëren die je helpen om je content beter vindbaar te maken en meer engagement te genereren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.