Leestijd: ca. 2 minuten

Ook ouderen zijn tegenwoordig veel online en kijken steeds meer online video, zo’n 70% maar liefst. Maar hoe trek je nou de aandacht van deze oudere generatie? We geven je 5 tips.

Tip 1: Spreek je doelgroep aan

De oudere doelgroep is minder gevoelig voor kleurrijke vormgeving en hippe taal, maar ook zij zijn gevoelig voor humor en emotie. Zorg wel dat deze aansluit bij je doelgroep. En houd het kort. Het is beter om meerdere korte video’s te maken dan één lange.

Tip 2: Houd het positief

Leg niet de nadruk op de negatieve aspecten van het ouder worden, maar houd het positief. Richt je op de positieve kanten van het ouder worden en geef je video’s een positieve toon mee.

Tip 3: Maak navigatie eenvoudig

Geef duidelijk aan wat je van je doelgroep verwacht. Maak gebruik van een voice-over of animaties om uit te leggen dat ze ergens op kunnen klikken of een formulier kunnen invullen.

Tip 4: Zet social media in

Maak gebruik van social media om je online video’s onder de aandacht te brengen. Ook je oudere doelgroep is actief op social media.

Tip 5: Maak het persoonlijk

Trek je offline service door naar online. Via video maak je je service menselijker en persoonlijker. Wil je nog een stap verdergaan, dan kies je voor een één-op-één video, dit versterkt de vertrouwensband.

Tip: Wil jij zelf aan de slag met de productie van een video? Dan is de training Onlinevideo maken met je smartphone voor jou!

  • In één dag ontdek je alle stadia van de ontwikkeling van een video: van idee tot realisatie.
  • Na de training kun je een pakkende video produceren, monteren en distribueren.

Lees meer over deze training ►

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.