Leestijd: ca. 4 minuten

De Apple iPhone is al een lange tijd de onbetwiste nummer 1 op het gebied van smartphones en bij velen een zeer geliefd gadget. Hierdoor worden er dagelijks nieuwe applicaties (apps) voor de iPhone ontwikkeld, wat de functionaliteit van dit mobiele apparaat alleen maar doet toenemen. Omdat een standaard lijstje met mijn favoriete apps wat “makkelijk” is, kies ik eens voor een totaal andere, maar heel concrete insteek. In dit artikel zal ik een reguliere werkdag uit mijn leven analyseren en hierin aangeven welke meerwaarde mijn iPhone 3GS hierin biedt…

Wanneer ik gewekt wordt door de iPhone check ik eerst even snel mijn emails en nieuwe tweets via Tweetie. Hierna ga ik op zoek naar file-informatie via MyTraffic en zie ik dat het verkeer helemaal vaststaat tussen Breda en Rotterdam. Dit doet mij besluiten om met het openbaar vervoer naar mijn werk te reizen. Nadat ik opgefrist ben en van mijn ontbijt heb genoten zie ik op Buienradar dat ik beter niet kan gaan fietsen naar het station omdat het regent. Daarom gebruik ik de Bus app om te zien hoe laat de bus bij mijn voordeur naar het station vertrekt. Aangekomen bij het station in Breda zie ik op Trein dat ik nog net tijd heb om een kop koffie te halen voordat de trein vertrekt.

Eenmaal in de trein luister ik mijn favoriete podcast en lees ik het laatste nieuws op de Kranten app en artikelen op Bijgespijkerd. Verder scan ik nogmaals de laatste tweets en FaceBook updates, deze keer via Tweetdeck. Ook check ik nog even de status updates op Linkedin en Hyves.

Op mijn werk aangekomen gebruik ik de up-to-date Evernote app voor mijn todo-list van deze dag die tevens online synchroniseert. Ik zie hierin dat ik ’s middags een afspraak heb, dus ik leg mijn iPhone opzij en ga verder op de MacBook.

Voordat ik die middag vertrek voor mijn afspraak bekijk ik nog even mijn Belbundel en zie ik dat ik geen tegoed meer heb. Om dit te omzeilen bel ik via Skype met een vriend en spreek ik af om samen ’s avonds naar de bioscoop te gaan. De applicatie van Pathé laat mij erg gemakkelijk verschillende trailers zien en direct reserveer ik twee plaatsen voor de film Avatar.

Op weg met een collega naar de afspraak hoor ik in de auto een zeer mooi nummer wat ik graag zou toevoegen aan mijn eigen muziek collectie. Door de applicatie Shazam naar de radio te laten luisteren krijg ik direct alle gegevens over de song. Mijn collega wil deze track ook graag downloaden, zodat ik deze meteen via de app deel met hem. Omdat ik bijrijder ben log ik nog snel even in op het CRM systeem Salesforce via de handige applicatie voor iPhone en ben ik op de hoogte van de status van de onderhandelingen met deze klant.

Na de goede afspraak reis ik wederom met het openbaar vervoer terug naar huis. Tijdens de reis doe ik via Smulweb inspiratie op voor de maaltijd die ik voor de vriend van mij zal gaan koken. De benodigde ingrediënten voor de lasagne zet ik op mijn boodschappenlijstje van de Appie. Ik gebruik ook nog even Ping om via een bericht die vriend van mij op de hoogte te stellen dat er lasagne gegeten wordt.

Na de geslaagde maaltijd en het bezoek aan de bioscoop willen we nog even een drankje drinken in de stad. Door Layar te gebruiken komen we uit bij een gezellig café. Ik check via Foursquare in bij het leuke café en heb ik  ineens nog een spontane tweetup met online bekenden.

Na deze enerverende dag ga ik naar huis. Wanneer ik net in bed lig kijk ik via Uitzendinggemist de leukste fragmenten terug van DWDD. Ook stel ik Sleep Cycle in wat mijn slaapritme meet en zorgt dat ik op een verantwoorde manier wakker wordt.

Heb jij  zelf nog goede (lifehack) tips?  Zet ze als reactie onder dit artikel!

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

16 reacties

 1. Anne Jan Roeleveld

  Leuk artikel Leon. Erg herkenbaar.
  Ik wacht al tijden op een applicatie die mij het gebruik van de applicaties inzichtelijk maakt. Hoe vaak ik welke applicatie gebruik bijvoorbeeld. Helaas geeft Apple geen toegang tot die gegevens.
  Misschien komen ze er zelf binnenkort mee?

  Wakoopa heeft overigens wel zo’n soort applicatie gelanceerd, maar dan moet je zelf handmatig apps toevoegen.

  Beantwoorden
 2. Robbert

  Ik mis eigenlijk nog een Nespresso App voor in de morgen, voor dat verse kopje koffie….maarja dat zal wel een paar modellen vooruit zijn.

  Grappig artikel! Ben benieuwd wie van de mensen hier zoveel met zijn iphone doet op een gewone werkdag.

  Beantwoorden
 3. Leon Gerrits

  @Anne Jan: Thanks. Ik heb Wakoopa ook gebruikt, maar ik moet zeggen dat dit niet mijn voorkeur heeft. Het zou helemaal interessant worden wanneer mijn iPhone semantische trekjes zou krijgen. Op die manier word nog meer geautomatiseerd waardoor ik dit zelf niet te gaan “zoeken”. Daarnaast ligt er nog veel werk voor online marketeers bij het optimaliseren van de zoekresultaten van iPhone apps in de Appstore.

  @Robbert: Ja, die Nespresso app mis ik ook. Ik wil graag (net zoals de Appie van AH) bijhouden wanneer ik welke koffie drink. En dan direct via iPhone bestellen. Zou een uitkomst zijn!

  Beantwoorden
 4. Berend

  Leuk artikel, grappig om je meest gebruikte apps terug te zien in een dag.. zelf gebruik ik mijn iPhone vaak als trackpad dankzij rowmote pro!

  Beantwoorden
 5. Leon Gerrits

  @Thijs: Foursquare is erg leuk ja. Ik moet wel toegeven dat de dekking voor NL enkel in Amsterdam erg goed is. Of jij komt gewoon op plaatsen die door tweeps nog ontdekt moeten worden 😉

  Beantwoorden
 6. Bram Koster

  Leuk stuk. Tja, daar kan ik met m’n BlackBerry niet echt tegenop. Zullen allemaal best apps voor zijn, maar somehow werkt dat toch allemaal net iets minder soepel. En dus gebruik ik ze maar niet.

  Tijdens de Kerstdagen niet alleen met je apps spelen, maar ook met je familie en vrienden praten, he? 🙂

  Beantwoorden
 7. Leon Gerrits

  @Bram: Ik noem mezelf wel een gadgetfreak maar geen social media expert *denkt met een grijns terug aan de discussie op een artikel op Bijgespijkerd eerder deze week*

  Beantwoorden
 8. Polle

  Leuke insteek Leon! Interessant te zien hoe technologie geïntegreerd is in het leven van de forens, zeer herkenbaar!

  Moet wel zelf zeggen, sinds het verlies van mijn smartphone loop ik met een prehistorisch model Nokia rond. Hoewel ik al meerdere momenten heb gehad waarop mobiel internet echt veel tijd had gescheeld (routeplanner..) gaat het me verder eigenlijk goed af.

  Ik hou vooral meer tijd over voor lezen van boeken in de trein en spreek mensen ook echt meer, omdat ik wel meer bel in plaats van SMS/E-mail! Voornamelijk omdat ik een hekel heb aan SMSen, kost mij zonder QWERTY teveel moeite..

  Beantwoorden
 9. Peter van Loevezijn

  Hoi Leon,

  Ik kende er veel, maar niet allemaal, dus gelijk maar een paar onbekende apps gecheckt. Ik had verwacht dat je Remote nog ging noemen om bij thuiskomst je iTunesplaylists van de bank te bedienen en als je je kinderen nog iets educatiefs wilt bieden, dan is Shapebuilder een perfecte app. Om maar aan te geven dat de iFunctionaliteit zich niet beperkt tot een individu, maar ook voor gezinnen meerwaarde heeft.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.