Leestijd: ca. 1 minuten

Zoals jullie wellicht allemaal gemerkt hebben zijn we bijna twee dagen offline geweest! Balen balen en nog eens balen natuurlijk. Het heeft voor ons weer een nieuwe dimensie toegevoegd aan het begrip ‘machteloosheid’. Twee dagen lang hebben we moeten aanzien hoe er met de server gewerkt is. Alle dank aan Coen Jacobs voor de laat op de avond updates trouwens!

De reden voor al deze problemen bleek een hardnekkige hacker, die binnen was gedrongen in de server en er behoorlijk heeft huisgehouden! Gelukkig zijn nu de problemen opgelost (for now) zonder dataverlies. We gaan komende week eens goed zitten om alles weer op de rails te krijgen.

Voor nu, excuses voor de ongemakken, en we gaan weer door waar we gebleven waren…..bij het publiceren van artikelen! Vandaag komen er al weer een aantal live die stonden geprogrammeerd voor afgelopen dagen. Onze serverproblemen zijn deze week zonder meer de rubriek Afgezaagd waard.

Groeten,

De redactie

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

5 reacties

 1. Coen Jacobs

  Gelukkig zijn we er weer. Ik zal, zodra ik het volledige rapport er over heb gelezen, hier een post schrijven met daarin wat meer details over deze downtime.

  Zoiets mag natuurlijk niet vaker gebeuren, daarom ga ik de komende tijd samen met Sjef en Vincent verder kijken naar een structurele oplossing en eventuele maatregelen om dit te voorkomen.

  Beantwoorden
 2. Bas Bakker

  Hij is er weer! Goed zo. Beter nu, dan wanneer je straks 10.000 bezoekers hebt met het nieuwe design.

  Misschien wel goed, om na te denken over back-up procedure.

  Beantwoorden
 3. Coen Jacobs

  We gaan na vandaag de backup-procedure samen uitvoeren met onze hoster. Naast de backups van onze hoster gaan wij ook onze eigen backups draaien, waarmee we elke dag de complete website op een andere server kunnen overnemen.

  Beantwoorden
 4. Pieter van Luijt

  Klinkt allemaal super, hopelijk komt het gewoon niet meer voor ;)! Maar goede voorzorgsmaatregelen zijn natuurlijk nooit weg.. Fijn weekend allemaal trouwens.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.