Leestijd: ca. 2 minuten

logoSinds mei beschikten bepaalde accounts al over de mogelijkheid Google AdWords Alerts in te stellen, om als Google AdWords accountbeheerder eenvoudig op de hoogte te blijven van belangrijke meetpunten. Google kondigde deze interessante functie onlangs ook aan voor de Nederlandse gebruiker.

Met Google AdWords Alerts is het mogelijk op verschillende niveaus een alert aan te maken. Een alert is een melding aan de gebruiker op basis van activiteit in de account. Op campagneniveau bijvoorbeeld wanneer het dagelijks klikbudget van een campagne tot een bepaalt niveau besteed is. Op het niveau van Advertentiegroepen kan de beheerder onder andere de CTR in de gaten houden. Dit kan bijvoorbeeld voor recent gelanceerde campagnes erg handig zijn. Voor zoekwoorden zijn ook verschillende opties beschikbaar, met dagelijkse of wekelijkse updates per e-mail.

google-adwords-alerts-overview

In Nederlandse Google AdWords accounts wordt deze extra functionaliteit momenteel uitgerold, in een Engelstalig account kon deze al langer gebruikt worden.

Over de auteur

Na een studie op Dublin City University is Polle momenteel terug in Nederland en werkzaam bij internetbureau ISM.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.