Leestijd: ca. 2 minuten

YouTube heeft haar video-pagina verbeterd. Alle focus ligt nu weer op het kijken van de video en eventuele volgende video’s. De nieuwe interface is een verademing. Het oude design oogde redelijk druk. YouTube laat haar bezoekers nu ook nog makkelijker video’s delen en opslaan.

YouTube liet in Januari 2010 nog een daling zien in het aantal video-vertoningen. Het marktaandeel was toen nog 39,5%. Of YouTube met het nieuwe design ook een groter marktaandeel beoogt en meer vertoningen wil realiseren is niet bekend.

Wat is er allemaal verbeterd?

· Het uiterlijk is vereenvoudigd en de site is makkelijker te gebruiken. Alle informatie over de video is gegroepeerd. De actiebalk heeft alle acties geconcentreerd op een plek.
· Het vinden van nieuwe video’s om te kijken is vergemakkelijkt door een groot aantal verwante en aanbevolen video’s te tonen.
· Er is een nieuwe playlist interface waarbij het afspelen van de playlist makkelijker geworden is als ook het toevoegen aan de favorieten.
· Het waarderingssysteem is gewijzigd. In plaats van het geven van sterren (max 5) is een video nu te liken of disliken.
· Commenting is miniem aangepast door een aantal zaken beter te belichten zoals reacties van de uploader.

Over de auteur

Tijmen is werkzaam als online shop manager bij KPN, waar hij zich onder andere bezighoudt met conversien optimalisatie, usability, webanalytics en SEO/SEA.

één antwoord

  1. Builtformac

    En ik zie zojuist dat bij video uploaden dat het nu ook mogelijk is direct op te nemen met een webcam… Of was deze functionaliteit er al?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.