Leestijd: ca. 3 minuten

De laatste tijd zijn korte video ’s steeds belangrijker geworden voor marketing. Het jaar 2022 breidde de wereld van videomarketing zich enorm uit . 2022 is tot op heden een jaar waarin video-inhoud op sociale media beter presteert dan alle andere soorten inhoud. Daarom hieronder 5 trends om als marketeer in de gaten te houden.

1. Van 16:9 naar 9:16

Wij geloven we dat 16:9 voorlopig de standaard breedte/hoogte verhouding blijft voor online video, of dat nu voor HD, Full HD en straks zelfs 8K is. Deze verhouding gaat er echter compleet aan voorbij dat veel mensen hun video-content in staand formaat (namelijk ‘mobiel’) consumeren. TikTok heeft volgens RTL Nieuws inmiddels meer dan een miljard gebruikers, en dat social media-platform is volledig ingericht op een 9:16 verhouding; de wereld op z’n kop.

2. Door gebruikers gegenereerde inhoud

Door gebruikers gegenereerde inhoud wordt eerder vertrouwd dan andere vormen van marketing , dus het zal in 2022 blijven bloeien. Authenticiteit is een van de belangrijkste redenen hiervoor, aangezien mensen de neiging hebben om andere gebruikers van dezelfde producten meer te vertrouwen dan marketeers.

3. Video: denk ook aan SEO

Google beoordeelt sites op hoe goed zij een vraag van bezoekers beantwoorden. Mensen zoeken hun antwoorden steeds vaker in video’s, aangezien YouTube volgens onder andere Search Engine Journal op Google na de meest gebruikte zoekmachine is. Hoewel Google zijn algoritmes niet zomaar blootgeeft, lijkt het daarom logisch dat Google steeds meer waarde aan de aanwezigheid van relevante video’s hecht. Met andere woorden: Google vindt websites waarschijnlijk beter als er video-content op staat die bezoekers helpt, en zal deze sites dus hoger ranken.

4. Geluidloze optimalisatie

Sociale media hebben de manier waarop mensen over videomarketing denken volledig veranderd . Tijdens het bekijken van video’s zetten veel mensen de luidsprekers van hun telefoon zachter. Als ze video’s op mute bekijken, moet je andere strategische manieren bedenken om de aandacht te trekken.

5. Uitleg of educatieve video’s

Educatieve geanimeerde uitlegvideo’s zijn een geweldige manier om ingewikkelde concepten en delicate kwesties aan alle doelgroepen over te brengen. Merken kunnen meer leads genereren en een sterkere merkloyaliteit opbouwen door prioriteit te geven aan educatie in hun marketingplan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.