Leestijd: ca. 2 minuten

Volgens de eerste officiële details krijgt de nieuwe versie van Windows een touch interface. Bill Gates en Steve Balmer van Microsoft onthulden deze details tijdens de “all things digital” conferentie van the Wallstreet journal. Vorig jaar werd op dezelfde conferentie al het revolutionaire concept van Microsoft Surface geïntroduceerd.

“Touch is hard op weg de nieuwe manier van interactie met software en apparaten te worden. De laatste jaren zien we het idee steeds vaker terugkeren in bijvoorbeeld mobiele telefoons en navigatieproducten”, aldus Chris Flores op het Windows Vista blog. De nieuwe software vervangt de muis, maar maakt het ook mogelijk nieuwe applicaties op de PC uit te voeren. Voorbeeld in een demo van Microsoft is de mogelijkheid op het touch-screen piano te spelen.

Het nieuwe besturingssysteem wordt eind volgend jaar verwacht en gaat voorlopig nog als “Windows 7” door het leven. Volgens topman Steve Ballmer zal Microsoft er alles aan doen het nieuwe systeem soepeler te introduceren en ontwikkelen dan Windows Vista.

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.