Leestijd: ca. 2 minuten

WolframAplha semantische zoekmachine web3.0WolframAlpha, de semantische zoekmachine van wetenschapper Stephen Wolfram, wordt volgens planning deze maand gelanceerd. De afgelopen maanden houdt Wolfram de gemoederen binnen de internetwereld aardig bezig. Onder andere Webwereld en Sync schreven er al diverse artikelen over, en ook de internationale blogs speken vaak over de startup. Zo liet ReadWriteWeb een aantal interessante Screenshots zien van de werking van Wolfram.

De algemene opinie ten opzichte van WolframAlpha is positief doch terughoudend. De meeste mensen vinden het nog wat te ver gaan om de startup een ‘bedreiging voor Google’ te noemen, maar denken wel dat er sprake is van een serieuze nieuwe ontwikkeling binnen de zoekmachinewereld.

Stephen Wolfram is een echte wiskundefreak, en heeft de mogelijkheden gehad de zoekmachine te ontwikkelen in de afgelopen jaren. Sinds enkele weken is het officiële weblog live, als voorbereiding op de betalaunch. In zijn eentje heeft hij het voor elkaar gebokst om als eerste startup in de afgelopen zoveel jaar serieus vergeleken te worden met Google…niet slecht gedaan lijkt me. Alleen al het feit dat hij dat voor elkaar heeft gekregen geeft aan dat het zeker om een serieus project gaat.

Mijn conclusie is dat de hype rondom WolframAlpha wellicht iets te groot is, en dat de verwachtingen te hoog zijn. Het gaat echter in mijn opinie wel om een serieuze nieuwe ontwikkeling binnen de zoekmachinemarketing, en kan wellicht een van de eerste stappen zijn richting het semantische web (web3.0).

Maar ik ben vooral erg benieuwd naar jullie reacties: Wat denk jij…..Hype of revolutie ??

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

3 reacties

  1. Paul Vereijken

    Ben zelf vooral benieuwd hoe die zoekmachine keuzes gaat maken. Wat nou als er op vier verschillende pagina’s vier betrouwbare maar verschillende antwoorden op dezelfde vraag te vinden zijn?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.