Leestijd: ca. 2 minuten

fiy

Althans; dat zou binnenkort zomaar kunnen. De eerste live beta test van een nieuw project, Film It Yourself van Ron van der Sterren vond twee weken geleden plaats. Het beeldmateriaal van Film It Yourself wordt gemaakt door de gebruiker zelf. Bij concerten en festivals zie je altijd vele camera’s en mobieltjes filmpjes opnemen, die achteraf op YouTube verschijnen. Van veel shows verschijnen zó veel filmpjes, dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ook de kwaliteit van het geluid en soms ook de beelden van oudere camera’s valt tegen.

Film It Yourself springt hier op in met een simpel concept. Het concept is op vooraf aangekondigde concerten aanwezig en werft bezoekers die voor FIY willen filmen. Na afloop bewerkt de redactie alle filmpjes die bezoekers hebben geupload en maakt er een mooie video van mét goede kwaliteit geluid, opgenomen vanaf het mengpaneel.

De resultaten van de eerste test, bij het concert van The Horrors in Desmet Studio’s in Amsterdam, zijn hieronder te zien. Wordt Film It Yourself nieuwe fabchannel?


FIY films The Horrors @ 3VOOR12RADIO Live (2-4-2009) from pindsvin on Vimeo.

Over de auteur

3 reacties

 1. Gyurka Jansen

  Leuk initiatief, maar ik vraag me wel af hoe het dan in dít geval met rechten en verplichtingen zit. Fabchannel had toch deels te lijden onder het feit dat ze niet geregeld kregen dat alles (van elke maatschappij) online mocht staan?

  Bij amateurbeelden heeft men daar doorgaans minder moeite mee, maar dit wijkt daar juist weer deels van af..

  Beantwoorden
 2. Erik Luyten

  Dat is inderdaad de vraag. Op het moment wordt het geluid van het mengpaneel gehaald, waardoor er toestemming is van de band of het label. Als de kwaliteit van het geluid van een camera goed is kan dit wellicht veranderen. Gefilmt wordt er toch en mag gewoon, dus waarom mag je dan niet alles bij elkaar gooien?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.