Leestijd: ca. 2 minuten

Het lijkt er toch op dat de enorme groei van Twitter, en de absurd hoge media aandacht het gewenste effect hebben. Steeds meer VIPS en grote bedrijven beginnen geïnteresseerd te raken in Twitter, zo bleek onder andere uit een artikel op Emerce.

Ook de bekende wereldburgers proberen dus steeds meer te experimenteren met Twitter. Zo won Ashton Kutcher afgelopen week de race naar 1 miljoen followers van CNN. En Kutcher is niet die enige die een stap zet in de moderne internetwereld. Gisteren is ook Oprah officieel begonnen met Twitter….en als Oprah iets doet, volgt vrouwelijk Amerika. Binnen 15 minuten had Oprah reeds 78.000 followers, en inmiddels staat ze al op bijna 251.500 followers. Dit toont nog maar eens de enorme invloed die Oprah heeft in Amerika.

De vraag was lange tijd of Twitter ooit wel mainstream zou gaan worden. Veel mensen gaven aan dat Twitter ondanks de massale media aandacht (ook in Nederland is Twitter steeds vaker in het nieuws) nooit door de algemene bevolking geaccepteerd zou gaan worden, en altijd een tool zou blijven voor incrowd. Welnu, met de komst van invloedrijke personen als Oprah, die een enorm actieve achterban hebben, kan Twitter dan toch eindelijk mainstream gaan worden. Wat denken jullie?

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

4 reacties

 1. Thijs

  Die kans is er, vraag is wel wat versta je onder mainstream? Gister heb ik zitten kijken naar Larry King die met ruim 40,000 volgers onder doet voor Oprah. Maar hij wil het gaan gebruiken voor televisie, dus live tweets waar hij dan op reageert. Dit geeft wel aan welke kant het op gaat. Ze zullen snel inlopen op de omvang van Facebook (± 200 miljoen leden)

  Beantwoorden
 2. van Maanen

  Op Twitter is de eerste tegenactie ook een feit, en die staat inmiddels bij de “Trending topics”, “here before Oprah”.

  Via http://herebeforeoprah.com/ kun je je twitternaam invullen en een tweet plaatsen 🙂

  De tweet is te herkennen aan de hashtag #herebeforeoprah, dat ie al erg snel als trending topic kwam bovendrijven geeft aan dat de start van @Oprah leeft, maar is ook een mooie manier om toch een soort statement te maken.

  vb: http://twitter.com/vanmaanen/status/1554192053

  : Marc

  Beantwoorden
 3. Paul Hottinga

  Ik denk dat Twitter niet echt mainstream gaat worden.

  Puur omdat ik te regelmatig hoor dat mensen geen zin hebben om te delen waar ze mee bezig zijn, maar ook omdat het vooral door internet/marketing mensen gebruikt wordt momenteel.

  Beantwoorden
 4. Sjef Kerkhofs

  @Paul: In nederland wel ja, daar zitten alleen journalisten/marketeers enz. op Twitter. Toch zie ik ook hier steeds meer anderen op Twitter experimenteren. De groei in andere landen toont echter wel aan dat het volgens mij toch best mainstream aan het worden is. De vraag is alleen wel: Hoe actief worden de leden!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.