Leestijd: ca. 2 minuten

Sociale interactie online is nog lang niet uitgekristaliseerd. Oftewel vrij vertaalt:  veel sociale netwerken zijn op dit moment niet veel meer zijn een online verzamelbak van contacten. Of je nu praat over jarenlange goede vrienden, of iemand die je pas een keer ontmoet hebt, iedereen belandt in diezelfde bak en daar moet je het dan maar mee doen.

Het nadeel daarvan is een gebrek aan overzicht en een overload aan updates vanuit jouw eigen “vriendenkring”. Mensen zien door de bomen het bos niet meer en beginnen van ellende te defrienden, niet om een hamburger te verdienen, maar om overzicht en controle terug te krijgen. Het heeft namelijk meerwaarde om uit de grote algemene stroom enkele aparte stromen aan informatie te trekken met verschillende prioriteiten.

Informatiestromen met hogere prioriteit op een verschillende manier benaderen, en scheiden van de algemene informatiestroom biedt meerwaarde. Op deze manier kun je namelijk meer van de waardevolle updates van deze interessante groep mensen volgen. Waarom zou deze berichten moeten missen in een stroom aan informatie van mensen die een andere prioriteit hebben! Het is in die zin ook logisch dat succesvolle applicaties voor Twitter als bijvoorbeeld TweetDeck een dergelijke mogelijkheid tot het creëren van groepen bieden.

Bovendien hebben verschillende connecties ook een verschillende mate van intimiteit met elkaar en daarnaast kan de context van verschillende groepen veel toevoegen en verwarring voorkomen. Achterhaal daarom eens welke personen je binnen jouw netwerk serieuze bijdragen vindt leveren en geef deze mensen een aparte plaats binnen jouw netwerk.

Over de auteur

Als Internetmarketeer bij Yonego actief in online marketing op basis van ROI met focus op zoekmachines en social media

3 reacties

 1. Erik - Bedrijf Opzetten .nl

  Dat groeperen is idd een perfecte uitvinding. Ik gebruik ook tweetdeck vanwege de groepen. Ik moet daarbij welk opmerken dat Tweetdeck nog wel wat buggy is, vooral bij een multimonitor opzet.

  Veel vrienden hebben is niet erg maar sommige mensen wil ik meer aandacht geven dan anderen. Groeperen is daarvoor de geijkte oplossing.

  Beantwoorden
 2. Coen Meerbeek

  Wat je hier beschrijft is een van de zaken die ik in Hyves niet perfect vind werken. Hyves is nu voor mij en volgens mij voor iedereen een vergaderbak van contacten. Het is zo moeilijk om uit te vogelen wat de mensen die er echt toe doen nu daadwerkelijk uitvoeren.

  Misschien moeten we wel iets doen met een bepaalde afstand tot personen gedefineerd in een bepaalde waarde. Je kunt nu eenmaal iedereen niet even goed en op basis van deze waarde kun je de informatiestroom beter indelen en eruit pikken wat voor jou relevant is.

  Ben benieuwd naar de ontwikkelingen op dit gebiedt.

  Beantwoorden
 3. Danny Verhoeven

  @Coen is het misschien dan een idee om een Hyves groep aan te maken en deze af te schermen en alleen de mensen uit te nodigen die jij graag apart volgt?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.