Leestijd: ca. 1 minuten

google cartoon

Google is zonder enige twijfel een van de meest invloedrijke internetbedrijven, zo niet de meest invloedrijke. Grappend hebben mensen al eens gezegd dat Google god is, en dat Google in de toekomst over de wereld zal regeren. Natuurlijk zijn dit wat overdreven uitspraken, maar toch kan het geen kwaad soms eens even stil te staan bij de in mijn ogen gevaarlijke macht die organisaties zo invloedrijk als Google kunnen krijgen. Striptekenaar Dave Walker van Weblogcartoons.com heeft hier een zeer pakkend plaatje van gemaakt, dat je hierboven kunt zien.

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

3 reacties

 1. Ger

  Ik zit er niet zo mee eigenlijk… Wat is het gevaar? Bij Microsoft heb je misschien nog het probleem dat prijzen opgedreven worden, maar Google moet het (voornamelijk) hebben van gratis diensten. Als het risico dan is dat alles gratis wordt, dan vind ik dat niet zo’n probleem. 😉

  Hooguit dat ze de advertentiemarkt gaan domineren, maar dat lijkt me niet zo’n probleem. Je hebt daarnaast immers altijd nog directe advertenties (zonder tussenkomst van een advertentieboer als Google) en dat is vaak voor de publicist veel interessanter.

  Het plaatje hierboven vind ik overigens niet echt pakkend, eerder naïef.

  Beantwoorden
 2. Sjef Kerkhofs

  @Ger: Het gaat hier niet om prijzen die je wel of niet betaald, maar om het feit dat Google elk moment kan besluiten ergens de stekker uit te trekken (wat ze niet snel zullen doen overigens). Het plaatje is dan ook een bewust overdreven weergave van de macht van Google. In die hoedanigheid is het zeer zeker wel pakkend.

  Beantwoorden
 3. Sjef Kerkhofs

  @Ger: en denk ook eens aan alle bedrijven die afhankelijk zijn van Google voor hun bestaan (zoals SEO/SEA bedrijven). Ik denk dat het niet gezond en redelijk gevaarlijk is als een hele bedrijfstak afhankelijk is van 1 leverancier.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.