Leestijd: ca. 1 minuten

En het is weer zondag! De dag dat iedereen bijkomt van de avond ervoor en ondertussen uitkijkt naar een nieuwe werkweek. Maar ook weer de tijd voor Funny Sunday! Bij deze een leuke cartoon van Cox & Forkum over de verstandhouding tussen de mainstream media en bloggers. Tegengekomen op Spitsnieuws, gepost door Spitsreaguurder met de spitsvondige naam ‘Sir Galahad the Pure’. Vind de cartoon zelf nogal treffend;).

mainstream-media-bloggers

Over de auteur

Sjoerd heeft gewerkt voor M2Media Hilversum, en zich bezig gehouden met het inplannen, opstarten en optimaliseren van online campagnes. Per mei is hij fris begonnen bij Mediaedge:cia.

8 reacties

 1. Sjef Kerkhofs

  Ik denk dat je de boodschap verkeerd begrijpt Karlijn. Wat de print in mijn ogen wil aangeven is dat mainstream media niet langer de boel voor de gek kunnen houden (zoals vroeger vaak het geval was bij marketing, en nog steeds overigens!), aangezien de waarheid sowieso bekend gaat worden op het internet middels blogs enz. Vandaar ook het bordje ’truth’. Bedrijven en media moeten de waarheid vertellen, anders worden ze genadeloos afgestraft door onder andere bloggers. Snap je wat ik bedoel?

  Beantwoorden
 2. Vincent Neve

  Ik snap de insteek van Karlijn wel. Onder bloggers worden feiten weleens met een eigen draai gebruikt en ik moet de eerste blogs zonder mening ook nog tegenkomen.

  Toch, zoals Sjef uitlegt, zorgen blogs er ook voor dat communicatie meer open en eerlijk is geworden.

  @sjoerd, leuke cartoon!

  Beantwoorden
 3. Karlijn

  Ik snap wat je bedoelt Sjef, bloggers zorgen dat de waarheid toch wel boven komt.

  Maar zoals Vincent al zegt: op weblogs is objectiviteit geen uitgangspunt. Daar doelde ik meer op: journalisten en serieuze media checken -als het goed is- hun bronnen en brengen feiten, geen meningen. Vandaar mijn opmerking dat ik waarheid, feiten en objectiviteit toch eerder in mainstream media tegenkomen.

  Je kunt het op twee manieren interpreteren denk ik. Hebben we dus allebei gelijk 😉

  Beantwoorden
 4. Sjef Kerkhofs

  Ja, ik snap zeker je gedachte Karlijn, en vanuit dat opzicht heb je ook geheel gelijk. het is natuurlijk niet voor niks dat er vaak journalistieke vragen worden gesteld bij de betrouwbaarheid van informatie op blogs en social media als Twitter.

  Beantwoorden
 5. Gyurka Jansen

  Karlijn; ik denk juist dat de insteek is dat een medium waarvan je het “mag verwachten”, de mainstream media, ook nogal eens subjectieve teksten schrijven. Of bijvoorbeeld liever voor die leuke kop “Overleg bonden en NS ontspoord” gaan. Of denk aan de kritiek op “fair and balanced” FOX news. Juist de laatste tijd is er veel kritiek op de “mainstream media” omdat die de journalistieke waarden van hoor en wederhoor lang niet altijd toepast. (Is bloggen niet aardig mainstream, ondertussen?.. ander verhaal wellicht. Objectiviteit kan overigens op weblogs óók een uitgangspunt zijn. Uiteraard niet op alle, of op de meeste weblogs niet.)

  Dan is het goed, denk ik, dat bloggers een beetje de vinger aan de pols kunnen houden, als stem van “het volk”. Of in ieder geval de stem sommigen die het issue wat verder analyseren of beter kennen.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.