Leestijd: ca. 6 minuten

Overal lees je over de impact van AI. De wereld van AI ontwikkelt zich razendsnel. Weet je hoe je optimaal gebruik hiervan kunt maken zodat je tijd én geld kunt besparen bij het produceren van content? Wij zetten tien tips voor je op een rijtje. De genoemde tools zijn veelal gratis of bieden een gratis proefperiode, zodat je ze uitgebreid kunt testen.

Tip 1: Betrek je team

Bespreek met je team waar jullie behoefte aan hebben. Onderzoek vervolgens welke tools daar het beste bij aansluiten.

Deel notities, plan tijd in om de tools die jullie vinden uitgebreid te testen zodat je weet welke opties voor jullie tot de beste resultaten leiden.

Tip 2: Gebruik Mention voor social listening

Welke onderwerpen, beïnvloeders en trens zijn het belangrijkste voor je ideale klant? Hier kom je achter door het gebruik van de tool Mention.

Tip 3: Verbeter je website en andere kanalen

Het is gemakkelijker dan ooit om een consistente aanwezigheid op alle platforms op te bouwen. Investeer in innovatieve tools die een aanvulling vormen op traditionele online postermakers en tekentools.

One-stop-shops zoals Tailor Brands of Looka bieden bijvoorbeeld AI-logomakers en merkkits, zodat je een sterke merkidentiteit kunt creëren die je publiek zal herkennen, ongeacht waar ze je op internet vinden.

AI zorgt voor een revolutie in de manier waarop bedrijven hun merkidentiteit beheren, waarbij de meeste ontwerptools AI-functies op de een of andere manier, vorm of vorm bevatten.

Tip 4: Schakel hulp van professionals in

Overweeg om AI-freelancers in te huren om je tools te beheren en content voor je te maken.

Door samen te werken met experts kun je je door AI gegenereerde content optimaliseren voor maximale impact, zodat je berichten duidelijk, beknopt en overtuigend zijn.

Eén van de voordelen van door AI gegenereerde schrijftools is dat ze je kunnen helpen snel eerste concepten te genereren, maar vergeet niet om een menselijk tintje aan je teksten toe te voegen. Denk ook aan het maken van afbeeldingen op maat, gemaakt door een AI-freelancer.

Tip 5: Bespaar tijd bij het maken van video’s met Lovo

Video’s stimuleren sociale betrokkenheid door vertrouwen en verbindingen tussen merken en klanten op te bouwen, merkloyaliteit te ontwikkelen en relevante gesprekken op gang te brengen.

Maar het maken van video-content is één van de meest tijdrovende taken voor marketeers. Maak gebruik van Lovo. Hiermee kun je besparen bij het inspreken van je video’s. Lovo heeft ’s werelds grootste bibliotheek van stemmen en kan tot 25+ emoties uitdrukken. Gebruik het bij uitlegvideo’s, rollen en minivideo’s. Kies voor stemmen die zo natuurlijk en authentiek mogelijk klinken voor je merk.

Tip 6: Gebruik Canva voor visuele content

Canva is veel meer dan een online ontwerptool. Nu beschikt het platform over een volledige creatieve werkruimte, een assetmanagementsysteem en AI-apps, zoals de recente tekst-naar-beeld-tool. Je kunt ook het formaat van je afbeelding of ontwerp makkelijk aanpassen naar de platforms die je wilt inzetten. En je gebruikt het voor beelden, video’s, maar ook voor posters, interactieve berichten en veel meer.

Het meeste succes heb je door zeer nauwkeurige taal te gebruiken. Hierdoor heb je de meeste kans op een afbeelding die je wil.

Tip 7: Verbeter de leesbaarheid met Hemingway

Je publiek wordt dagelijks gebombardeerd met berichten. Wil je opvallen, kies dan woorden die opvallen én schrijf in een taal die mensen begrijpen. Met de Hemingway-app plak je tekst direct in de tool en scan je deze direct op leesbaarheid.

Tip 8: Gebruik Writer voor nóg betere taal

Online lezers willen eenvoudige taal die boeiend en gemakkelijk te lezen is. Zonder te hoeven googelen wat een woord betekent. Met Writer krijg je automatisch suggesties voor het schrijven voor het web. Ook Grammarly is een goede tool voor nog betere taal.

Tip 9: Gebruik de bijschriftgenerator voor Instagram

Instagram is één van de meest gewilde platforms voor het delen van foto’s en video’s. Het maken van opvallende bijschriften kan echter best lastig zijn. Mention helpt je daarbij. Plaats het hoofdonderwerp van je bericht, pas de toon aan die je wilt dat je bijschrift heeft en laat deze gratis Instagram Caption Generator een bijschrift voor je samenstellen.

De tool analyseert je foto en stelt relevante trefwoorden en zinnen voor die je in je bijschrift kunt opnemen. Het houdt bovendien rekening met je merk, doelgroep en branchetrends zodat je bijschriften zijn afgestemd op je specifieke vereisten.

Deze tool bespaart je veel tijd en moeite zodat je je kunt concentreren op andere essentiële elementen van je Instagram-strategie, zoals het produceren van content van hoge kwaliteit en het betrekken van je volgers.

Tip 10: Maak hapklare video’s met Designs.ai

In eenvoudige stappen maakt je een informatieve video met Designs.ai. De basis: een script van maximaal twintig zinnen. Je past ‘m makkelijk aan om de gewenste look en feel te krijgen. Je kunt stilstaande beelden wijzigen, videoclips vervangen, het kleurenpalet bijwerken en meer. Experimenteer ermee, het kan je veel tijd besparen.

Bron: Mention

Tip: Wil jij de social media optimaal inzetten in je marketingstrategie? Dan is de opleiding Social Media echt iets voor jou!

  • Tijdens de opleiding leer je de laatste trends, ontwikkelingen en inzichten op het gebied van social media.
  • Ook maak je een social media plan, direct geschikt voor implementatie in je eigen organisatie.

Lees meer over deze opleiding ►

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.