Leestijd: ca. 3 minuten

De afgelopen decennia wordt de impact van de mens op de aarde steeds meer voelbaar. Het klimaat verandert en dit zorgt voor extreme weersomstandigheden: Droogte, overstromingen maar ook extreme stormen zijn het nieuwe normaal aan het worden. Dieren sterven massaal uit en ook de biodiversiteit neemt sterk af. Het moment om als bedrijf in 2023 je verantwoordelijkheid te pakken en dan bedoelen we geen greenwashing! Maar wat zijn nu wel de 10 sterkste argumenten om de rest van het personeel ook mee te krijgen. De redactie van Bijgespijkerd heeft ze voor je op een rijtje gezet.

  1. Besparen op energiekosten. Door energiezuinige maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van je pand, kun je flink besparen op je energiekosten.
  2. Betere reputatie. Klanten en investeerders worden steeds bewuster van duurzaamheid en kiezen eerder voor bedrijven die zich inzetten voor het milieu.
  3. Toenemende vraag naar duurzame producten en diensten. De vraag naar duurzame producten en diensten neemt steeds verder toe. Door je aanbod aan te passen aan deze vraag, kun je je marktaandeel vergroten.
  4. Meer tevreden werknemers. Werknemers zijn steeds meer op zoek naar een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid. Door een duurzame werkomgeving te creëren, kun je je werknemers aan je binden en motiveren.
  5. Verminderde risico’s. Duurzame bedrijven zijn beter bestand tegen klimaatverandering en andere milieurisico’s. Dit kan leiden tot lagere verzekeringspremies en een betere financiële positie.
  6. Betere innovatie. Duurzaamheid dwingt bedrijven om te innoveren en nieuwe, duurzamere producten en diensten te ontwikkelen. Dit kan leiden tot nieuwe marktkansen en een hogere winstgevendheid.
  7. Versterkte concurrentiepositie. Duurzame bedrijven zijn beter in staat om te concurreren met bedrijven uit andere landen die strengere milieunormen hanteren.
  8. Meer kansen op overheidssubsidies. Overheden bieden vaak subsidies aan bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid. Dit kan helpen om de kosten van verduurzaming te verlagen.
  9. Meer aandacht van de media. Duurzame bedrijven krijgen steeds meer aandacht van de media. Dit kan leiden tot meer bekendheid en een grotere naamsbekendheid.
  10. Meer voldoening voor het management. Managementteams vinden het steeds belangrijker om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Door te verduurzamen, kunnen zij hieraan voldoen en een positieve impact op de wereld hebben.

Deze zijn slechts enkele van de vele argumenten om als bedrijf te verduurzamen. Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je bedrijf.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.