Leestijd: ca. 2 minuten

In kleine kring was het al een tijd geleden aangekondigd, maar onlangs lanceerde Google dan eindelijk de Bureaugids Google AdWords. Google geeft hiermee voor het eerst een overzicht van bureaus met de Google AdWords Qualified Company status. De bureaugids is zeker nog niet compleet, vooralsnog kan men alleen nog kiezen uit bureaus uit Amsterdam uit Rotterdam. En dat is merkwaardig omdat de online bureauwereld, in tegenstelling tot de traditionele reclamebureaus, lang niet enkel geconcentreerd zijn in de randstad.

Enkele van de grootste bureaus zijn gevestigd in Almere (Traffic-Builders), Groningen (Traffic4u, ook een vestiging in Amsterdam), Arnhem (Onetomarket) en Nijmegen (Checkit). Deze zijn dus vooralsnog niet te vinden in de Google AdWords Bureaugids. Brabant is sterk vertegenwoordigd in de online marketing, daar zijn onder andere Tribal IM (Den Bosch, ook een vestiging in Amsterdam), BlueMango (Eindhoven), Yonego (Breda) en PauwR Internetmarketing (Tilburg) bureaus met een Qualified Company status.

De Bureaugids is door Google opgezet om adverteerders te helpen het juiste bureau te vinden voor het opzetten en beheren van hun Google AdWords campagne. De eisen die men kan invullen bij een zoektocht naar een bureau zijn vooralsnog beperkt. Alleen de plaats (Amsterdam en Rotterdam) en het verwachtte maandelijkse AdWords budget zijn criteria waarop kan worden gezocht. Dat is wellicht ook de reden dat Google zelf nog weinig ruchtbaarheid heeft gegeven aan de AdWords Bureaugids. Wordt dus vervolgd …

Over de auteur

Pieter Voogt is eigenaar van PauwR Internetmarketing, bureau voor o.a. Zoekmachinemarketing, Webanalytics en Social Media Marketing.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.