Leestijd: ca. 4 minuten

Om succesvol te zijn in B2B-e-commerce, moet een bedrijf een klantbeleving creëren die kan concurreren met het hoogste niveau van B2C-e-commerce. Maar wat kun je nog meer doen om aan de verwachtingen te voldoen? Wij als redactie van Bijgespijkerd zochten het voor je uit en geven je bovendien 10 tips.

B2B-e-commerce is een snelgroeiende markt, en steeds meer bedrijven zien de voordelen van online verkopen aan andere bedrijven. Als je overweegt om een B2B-e-commercebedrijf te starten, zijn hier 10 tips om je op weg te helpen:

 1. Doe je onderzoek. Voordat je begint, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de markt en je concurrenten. Wat zijn de behoeften van je doelgroep? Wat zijn de trends in de branche? Wat doen je concurrenten goed en fout?
 2. Ontwikkel een strategie. Wat zijn je doelen voor je B2B-e-commercebedrijf? Wil je een specifiek product of dienst verkopen? Wil je een breed assortiment aanbieden? Hoe ga je je klanten bereiken?
 3. Kies het juiste platform. Er zijn veel verschillende B2B-e-commerceplatforms beschikbaar. Kies een platform dat aan je behoeften voldoet en dat je kunt aanpassen aan je merk en bedrijfsstijl.
 4. Creëer een sterke online aanwezigheid. Zorg ervoor dat je website goed is ontworpen en gemakkelijk te navigeren is. Zorg ook voor goede SEO-optimalisatie, zodat je website hoog in de zoekresultaten komt.
 5. Bied een goede klantenservice. Klantenservice is een belangrijk onderdeel van elk succesvol B2B-e-commercebedrijf. Zorg ervoor dat je klanten gemakkelijk contact met je kunnen opnemen als ze vragen of problemen hebben.
 6. Automatiseer je processen. Automatisering kan je helpen om je efficiëntie te verbeteren en je klanten een betere ervaring te bieden. Overweeg bijvoorbeeld om een ​​ERP-systeem te implementeren om je voorraadbeheer en orderverwerking te automatiseren.
 7. Investeer in marketing. Marketing is essentieel voor het bereiken van je doelgroep en het vergroten van je verkoop. Overweeg om te investeren in online marketing, zoals zoekmachinemarketing, e-mailmarketing en sociale mediamarketing.
 8. Maak gebruik van analytics. Analytics kunnen je helpen om de prestaties van je B2B-e-commercebedrijf te volgen en te verbeteren. Gebruik analytics om te zien hoe bezoekers je website gebruiken, welke producten of diensten populair zijn en wat de conversieratio is.
 9. Blijf up-to-date. De B2B-e-commercemarkt is voortdurend in ontwikkeling. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën om ervoor te zorgen dat je bedrijf succesvol blijft.
 10. Wees geduldig. Het kan even duren voordat je B2B-e-commercebedrijf winstgevend wordt. Wees geduldig en blijf werken aan het verbeteren van je bedrijf.

Hier zijn nog enkele specifieke tips voor B2B-e-commerce:

 • Focus op de behoeften van je klanten. B2B-klanten zijn anders dan B2C-klanten. Ze hebben specifieke behoeften en vereisten, dus zorg ervoor dat je je website en marketingmateriaal daarop afstemt.
 • Bied speciale functies en voordelen voor B2B-klanten. Dit kan zaken omvatten als geavanceerde zoekfuncties, bulkbestellingen, prijsonderhandelingen en accountbeheer.
 • Maak het gemakkelijk voor klanten om te bestellen. De checkout-procedure moet eenvoudig en intuïtief zijn.
 • Bied goede ondersteuning voor terugbetalingen en retourzendingen. B2B-klanten verwachten een hoge mate van service en ondersteuning.

Door deze tips op te volgen, kun je een succesvol B2B-e-commercebedrijf opzetten dat aan de behoeften van je klanten voldoet.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.