Leestijd: ca. 2 minuten

Maar allereerst wat is  ChatGPT?

ChatGPT is een prototype van een chatbot met kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door OpenAI en gespecialiseerd in het voeren van dialogen met een (menselijke) gebruiker.

Dat klinkt natuurlijk mooi maar wat kun je hier nu mee als marketeer in de dagelijks praktijk?  De redactie van Bijgespijkerd heeft 5 praktische voorbeelden op een rijtje gezet.

1. Doelgerichte campagnes

Chat GPT kan je helpen bij het opzetten van marketingcampagnes voor sociale media. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de juiste input te leveren.

2. Vind relevante hashtags

Weet je niet welke hashtag je in je bericht moet gebruiken? Vraag het ChatGPT. Je kunt de verstrekte prompt wijzigen en ook hashtags zoeken op bijschrift of doel.

3. Reageer automatisch op reacties 

Je kunt ChatGPT gebruiken om snel te reageren op opmerkingen over uw posts op sociale media met behulp van de volgende prompt:

Prompt:  schrijf een reactie aan <naam persoon> die een <commentaar> heeft gereageerd op een bericht op sociale media met betrekking tot <details over bericht>

4. Vind influencers in je niche

Overweeg je om influencer marketing in te zetten? Gebruik ChatGPT om influencers in je niche te vinden en werk met hen samen om je naamsbekendheid te vergroten.

Prompt:  zoek Instagram-influencers voor <details & your goal>

5. Schrijf virale berichten

Chat GPT kan je helpen viraal te gaan! je kunt het gebruiken om berichten voor sociale media te genereren door de juiste set prompts te gebruiken. Neem bijvoorbeeld de volgende prompt:

Prompt:  Doe alsof je een zeer ervaren social media copywriter bent. Schrijf een effectief bericht op <details>. De post moet boeiend zijn en beginnen met een stevige hook om de aandacht van de lezer te trekken met een grote kans om viraal te gaan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.