Leestijd: ca. 4 minuten

Wat is Visual Search?
Door middel van Visual Search kun je zoeken met afbeeldingen. Je zoekt visueel, zonder enige vorm van tekst. Een voorbeeld hiervan is als je ergens een item ziet dat je graag zelf zou willen hebben. Wij als redactie van Bijgespijkerd keken wat de mogelijkheden en voordelen zijn van Visual search voor bedrijven.

Visual search is een technologie die het mogelijk maakt om producten of informatie te vinden door middel van een afbeelding. Deze technologie biedt een aantal voordelen voor bedrijven, waaronder:

 • Verbeterde klantervaring: Visual search maakt het voor klanten gemakkelijker om producten of informatie te vinden die ze zoeken. Dit kan leiden tot een verbeterde klantervaring en een hogere omzet.
 • Verhoogde vindbaarheid: Visual search kan helpen om bedrijven beter vindbaar te maken voor klanten die op zoek zijn naar producten of informatie. Dit kan leiden tot meer bezoekers en leads.
 • Gepersonaliseerde aanbevelingen: Visual search kan worden gebruikt om gepersonaliseerde aanbevelingen te geven aan klanten op basis van hun zoekgeschiedenis of interesses. Dit kan leiden tot meer conversie.
 • Verminderde kosten: Visual search kan helpen om de kosten van klantenservice te verlagen door klanten in staat te stellen om zelf producten of informatie te vinden.
 • Verhoogde productiviteit: Visual search kan helpen om de productiviteit van werknemers te verhogen door het zoeken naar informatie te versnellen.

Hieronder zijn enkele specifieke voorbeelden van hoe bedrijven visual search kunnen gebruiken om hun bedrijf te verbeteren:

 • Een e-commercebedrijf kan visual search gebruiken om klanten te helpen producten te vinden die ze zoeken. Klanten kunnen een afbeelding van een product uploaden of een foto maken van een product in een winkel en het bedrijf zal producten vinden die overeenkomen met de afbeelding.
 • Een reiswebsite kan visual search gebruiken om klanten te helpen reizen te vinden die ze zoeken. Klanten kunnen een afbeelding van een bestemming uploaden of een foto maken van een plek die ze willen bezoeken en de website zal reizen vinden die overeenkomen met de afbeelding.
 • Een modebedrijf kan visual search gebruiken om klanten te helpen outfits te vinden die ze leuk vinden. Klanten kunnen een afbeelding van een outfit uploaden of een foto maken van een outfit die ze willen dragen en het bedrijf zal outfits vinden die overeenkomen met de afbeelding.

Visual search is een krachtige technologie die bedrijven kan helpen om hun klantenservice, vindbaarheid en omzet te verbeteren.

Hier zijn nog vijf voordelen van visual search voor bedrijven:

 • Visual search kan helpen om de betrokkenheid van klanten te vergroten. Klanten zijn meer geneigd om interactie te hebben met een bedrijf dat visual search biedt.
 • Visual search kan helpen om de conversiepercentages te verhogen. Klanten zijn meer geneigd om een product of dienst te kopen als ze het visueel kunnen zien.
 • Visual search kan helpen om de verkoop te verhogen. Visual search kan bedrijven helpen om meer producten of diensten te verkopen aan meer klanten.
 • Visual search kan helpen om de marktpenetratie te vergroten. Visual search kan bedrijven helpen om nieuwe klanten te bereiken in nieuwe markten.
 • Visual search kan helpen om de bedrijfsgroei te stimuleren. Visual search kan bedrijven helpen om hun omzet en winst te verhogen.

Visual search is een snelgroeiende technologie die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop bedrijven met hun klanten communiceren en zaken doen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.