Leestijd: ca. 4 minuten

Welke online tools gaan ons werkleven in 2024 gemakkelijker maken? We vroegen het aan de redacteuren van Bijgespijkerd. Hieruit hebben we 7 tools geselecteerd om 2024 met een knal te beginnen.

Hier zijn 7 handige tools voor marketeers in 2024, die je kunnen helpen om je marketingactiviteiten te verbeteren:

**1. ** Google Analytics 4

Google Analytics 4 is de nieuwste versie van Google Analytics. Met deze tool kun je het verkeer naar je website of app analyseren en inzicht krijgen in hoe je websitebezoekers zich gedragen. Google Analytics 4 is gebaseerd op gebeurtenissen, wat betekent dat je kunt tracken wat gebruikers doen op je website of app.

**2. ** Semrush

Semrush is een krachtig SEO-platform dat je kan helpen om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines. Met Semrush kun je onderzoek doen naar zoekwoorden, concurrentieanalyse uitvoeren en je website optimaliseren voor zoekmachines. Semrush biedt ook tools voor het maken van content, het analyseren van sociale media en het uitvoeren van linkbuilding-campagnes.

**3. ** Canva

Canva is een gebruiksvriendelijke tool voor het maken van visuele content, zoals infographics, presentaties, social media posts en meer. Met Canva kun je eenvoudig professionele designs maken, zonder dat je ervaring hebt met grafisch ontwerp. Canva biedt ook een brede bibliotheek met sjablonen en afbeeldingen die je kunt gebruiken.

**4. ** HubSpot

HubSpot is een all-in-one marketingplatform dat je kan helpen om je marketingactiviteiten te automatiseren en te optimaliseren. HubSpot biedt tools voor CRM, marketing automation, email marketing, social media marketing en meer.

**5. ** Mailchimp

Mailchimp is een populaire email marketing tool waarmee je eenvoudig nieuwsbrieven en andere marketingmailings kunt versturen. Mailchimp biedt een gratis plan voor maximaal 2.000 contactpersonen. Mailchimp biedt ook tools voor het analyseren van je email marketingcampagnes.

**6. ** Zapier

Zapier is een automation tool waarmee je verschillende apps en tools met elkaar kunt verbinden. Met Zapier kun je bijvoorbeeld automatisch contactgegevens uit je CRM-tool importeren in je email marketingtool of automatisch een nieuw ticket aanmaken in je helpdesksoftware wanneer iemand een contactformulier op je website invult.

**7. ** Grammarly

Grammarly is een AI-tool die je kan helpen om je teksten te verbeteren. Grammarly controleert je teksten op grammaticale fouten, spellingsfouten en stijlfouten. Grammarly biedt ook suggesties voor het verbeteren van je teksten.

Deze tools kunnen je helpen om je marketingactiviteiten te verbeteren, of je nu een beginner bent of een ervaren marketeer. Door deze tools te gebruiken, kun je efficiënter werken, meer inzicht krijgen in je doelgroep en effectievere marketingcampagnes voeren.

Hier zijn nog enkele tips voor het kiezen van de juiste marketingtools in 2024:

  • Overweeg je budget. Marketingtools kunnen duur zijn, dus het is belangrijk om een budget te bepalen voordat je aan de slag gaat.
  • Denk na over je behoeften. Wat wil je met de tool bereiken? Welke functies zijn voor jou belangrijk?
  • Lees reviews. Lees reviews van andere gebruikers om een idee te krijgen van de voor- en nadelen van de tool.
  • Probeer de tool gratis uit. Veel tools bieden een gratis proefperiode, zodat je de tool kunt uitproberen voordat je er geld aan uitgeeft.

Naast deze 7 handige tools zijn er nog veel andere tools die je kunnen helpen om je marketingactiviteiten te verbeteren. Het is belangrijk om onderzoek te doen en de tools te vinden die het beste bij je behoeften passen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.