Leestijd: ca. 4 minuten

ChatGPT is een taalmodel dat is getraind door OpenAI. Het is gebaseerd op de Generative Pre-training Transformer (GPT) architectuur en is in staat om natuurlijke taalverwerking te doen zoals het genereren van teksten, vertalen, beantwoorden van vragen en het samenstellen van samenvattingen. Voor marketeers kan ChatGPT een geweldig hulpmiddel zijn bij het dagelijks werk, Maar hoe schrijf je nu prompts die echt werken? Wij geven je hier 8 tips.

.

ChatGPT is een krachtig taalmodel dat kan worden gebruikt voor een breed scala aan taken, waaronder het genereren van tekst, het vertalen van talen en het schrijven van verschillende soorten creatieve inhoud. Om het beste uit ChatGPT te halen, is het belangrijk om geweldige prompts te schrijven. Hier zijn 8 tips om je te helpen geweldige ChatGPT-prompts te schrijven:

 1. Wees specifiek. Hoe specifieker je prompt is, hoe beter ChatGPT je verzoek zal begrijpen. In plaats van te zeggen “Schrijf een verhaal over een robot”, kun je bijvoorbeeld zeggen “Schrijf een verhaal over een robot die verliefd wordt op een mens.”
 2. Beschrijf je doel. Wat wil je met je prompt bereiken? Wil je een verhaal genereren, een vraag beantwoorden of een bepaalde creatieve tekstvorm maken? Door je doel te beschrijven, kun je ChatGPT helpen om het juiste antwoord te geven.
 3. Beschrijf je omgeving en geef de context. Als je prompt een specifieke context heeft, zorg er dan voor dat je deze beschrijft. Dit kan ChatGPT helpen om een realistischer en consistenter antwoord te genereren.
 4. Vraag om een rollenspel te doen. Als je een bepaalde rol wilt spelen, kun je ChatGPT vragen om mee te doen aan een rollenspel. Dit kan een leuke en interactieve manier zijn om met ChatGPT te werken.
 5. Gebruik je vroegere threads. Als je al eerder met ChatGPT hebt gewerkt, kun je je eerdere threads gebruiken om je prompts te verbeteren. Door te verwijzen naar eerdere informatie, kun je ChatGPT helpen om een consistentere en vloeiende conversatie te voeren.
 6. Gebruik eenvoudige taal. ChatGPT is nog volop in ontwikkeling, dus het is belangrijk om eenvoudige taal te gebruiken. Vermijd jargon, technische termen en complexe grammaticale constructies.
 7. Wees geduldig. ChatGPT kan even nodig hebben om een antwoord te genereren. Wees geduldig en geef het model de tijd om zijn best te doen.
 8. Experimenteer. Er is geen enkele manier om geweldige ChatGPT-prompts te schrijven. Experimenteer met verschillende prompts om te zien wat het beste werkt voor jou.

Hier zijn enkele voorbeelden van geweldige ChatGPT-prompts:

 • Schrijf een verhaal over een robot die verliefd wordt op een mens.
 • Wat zijn de symptomen van COVID-19?
 • Geef een samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de Verenigde Staten.
 • Schrijf een gedicht over de liefde.
 • Speel een rollenspel waarin je een detective bent die een moord moet oplossen.

Door deze tips te volgen, kun je geweldige ChatGPT-prompts schrijven die je helpen om het maximale uit dit krachtige taalmodel te halen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.