Leestijd: ca. 3 minuten

Ken jij alle mogelijkheden van LinkedIn al? Sommige functies worden uitgerold, tot sommige heb je nog geen toegang. Maar dan ben je alvast op de hoogte én goed voorbereid!

Functie 1: Je tekstopmaak aanpassen

In je LinkedIn-post kun je je tekst vet drukken. Hoe? Druk Command B of Control B in en type je tekst. Voordeel: je pakt sneller de aandacht van de lezer.

Nadelen:

  • Opgemaakte teksten kunnen niet worden gelezen door de readers die visueel gehandicapten gebruiken.
  • Opgemaakte teksten zijn niet goed vindbaar in de zoekmachines. Dit kun je oplossen door de deze tekst te herhalen in de tekst.

Functie 2: Berichten inplannen

Ga je op vakantie of weet je nu al dat je even geen tijd hebt voor je berichten? Plan dan je post alvast in (alleen beschikbaar op desktop en iOS. Klik op het klokje en je kunt je berichten inplannen. Beheer je een bedrijfspagina? Ook dan kun je je berichten inplannen, tot drie maanden van tevoren.

Heb je een bericht ingepland, dan kun je de inhoud niet bewerken. Je kunt het bericht wél opnieuw plannen óf verwijderen.

Functie 3: Favorieten-functie in je inbox

Je kunt een privé-bericht als ‘favoriet’ markeren en daarmee sla je het bericht op in een aparte map. Je kunt deze berichten rustig bekijken en beantwoorden wanneer het jou uitkomt. Dit doe je door op de drie puntjes/streepjes te klikken en vervolgens op ‘favoriet’.

Functie 4: Nieuwe contentrubriek

Binnenkort zijn al je activiteiten ingedeeld in aparte blokken. De bezoekers van jouw LinkedIn-profiel kunnen dan eenvoudig kiezen wat ze willen zien en het ziet er ook veel aantrekkelijker uit. Ook de nieuwsbrief zal in de creator modus een prominentere plek krijgen.

Functie 5: Pagina’s volgen vanuit je eigen pagina

Vanuit je bedrijfspagina kun je nu ook andere pagina’s gaan volgen. Leuk om zo de interactie op te zoeken!

Functie 6: ChatGPT

Linkedin test een AI-tool voor tekstsuggesties voor je profiel. De ‘profieltool’ herkent en gebruikt de belangrijkste vaardigheden en werkervaringen om de teksten te schrijven voor de Info- en kopregel-secties. Ook test LinkedIn het schrijven van vacatures te schrijven via deze tool.

Functie 7: Extra zoekfilters

Heb je de ‘creator mode’ ingeschakeld op LinkedIn? Zo word je beter gevonden op de hashtags die je hebt gekoppeld aan je profiel.

Je kunt hierbij 5 hashtags toevoegen waarover jij content deelt en op basis van deze interesses kunnen anderen jou opzoeken (en vinden) in de zoekmachine van LinkedIn.

Klik op ‘plaatst bijdragen over’ en je krijgt een lijst met de personen die deze hashtags hebben gekoppeld aan hun LinkedIn-profiel.

Bron: Frankwatching

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.