Leestijd: ca. 2 minuten

Google heeft haar online activiteiten sinds gisteren uitgebreid met een nieuwe browser, Chrome. Hoewel het hier voorlopig om een beta gaat, is nu al duidelijk dat deze nieuwe browser in de concurrentie met Internet Explorer en Mozilla Firefox zeker niet kansloos is. Google legt bij de lancering en promotie van hun nieuwste product de nadruk op snelheid en stabiliteit en biedt “en passent” uitstekende mogelijkheden voor veel van haar eigen diensten als Google Calendar, Reader en Documents.

Mijn eerste test van deze beta is erg positief. De beloofde snelheid en stabiliteit in het browsen is zeker aanwezig. Google geeft een leuke overzichtelijke invulling aan een toch wel originele startpagina met een overzicht van je meest bezochte url’s. Het importeren van bookmarks en voorkeuren vanuit een andere browser verliep ook probleemloos, zodat dit in ieder geval geen drempel vormt om over te stappen.

Ik zie in Chrome dat Google wederom haar huiswerk goed heeft gedaan. Het product wordt weggezet als: simpel, snel en stabiel. Precies datgene waar het bij gebruik van een browser om draait. Concurrenten IE, FF en Safari kunnen de borst alvast natmaken.

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.