Leestijd: ca. 2 minuten

Whitepapers zijn al geruime tijd een goede bron voor het werven van leads en een manier om jezelf als expert in de markt te zetten. SlideShare is de laatste tijd aan een grote opmars bezig. Je ziet steeds meer bedrijven die hun presentaties op SlideShare zetten om zo kort en bondig verslag te doen van hun werkzaamheden en ervaring.

De voordelen zijn legio. Je kunt er een mooi design aan koppelen, de aandacht van de bezoekers hoef je niet lang vast te houden en daarnaast worden de SlideShares extreem goed geindexeerd door Google. Dit maakt dat jij als persoon of bedrijf veel gevonden zal worden.

SlideShare moet uiteindelijk ook iets gaan doen om geld in het laatje te krijgen en introduceerd daarom SlideShare Business.

SlideShare Business komt in twee smaken te weten AdShare en LeadShare. AdShare stelt je in staat om op basis van de content van je presentaties jouw presentaties terug te vinden bij andere relevante presentaties. Hierdoor worden je presentaties en dus ook jij of je bedrijf zichtbaarder. No cure no pay, je betaalt voor de clicks op jou content in andere pagina’s.

LeadShare is er om ervoor te zorgen dat bezoekers van je presentaties de mogelijkheid krijgen om in contact met je te komen door het invullen van hun contactgegevens na het bekijken van de presentaties. Dit stelt je in staat om leads binnen te krijgen op een zeer effectieve manier. No cure no pay dus je betaald alleen voor de bezoekers die dan ook daadwerkelijk hun gegevens invullen.

Al met al denk ik dat SlideShare de juiste richting op gaat door het verbeteren van de vindbaarheid van je presentaties maar ook door het generen van leads op de manier dat whitepapers dat nu doen!

Over de auteur

Coen is eigenaar van Blue Factory Internet. Gespecialiseerd in onderhoud van websites (WordPress, Magento, SEO en webredactie).

6 reacties

 1. Maikel

  Leuk artikel, klinkt als een interessante manier van geld verdienen voor SlideShare!

  Just a tip: lees het artikel nog even goed door, staan d/t fouten in en ‘jou’ op plekken waar de ‘w’ moet worden toegevoegd!

  Vb: “jouW content en jouW presentaties”

  Beantwoorden
 2. Coen Meerbeek

  @Maikel

  Bedankt voor de tip 😉 Wil ik weleens over het hoofd zien.

  Ik ben ook benieuwd wat SlideShare hiermee gaat behalen. Ik zou er als bedrijf wel gebruik van maken.

  Beantwoorden
 3. Roberto

  I am very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and
  not the random misinformation that is at the other blogs.
  Appreciate your sharing this greatest doc.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.