Leestijd: ca. 2 minuten

Het algoritme van Instagram verandert voortdurend. Daardoor is het lastig om je volgers te bereiken en resultaat te behalen. Hoe dan wel? We geven je vier tips voor een optimaal resultaat.

Tip 1: Laat regelmatig van je horen

Plaats meerdere keren per week een foto, zodat jouw foto zoveel mogelijk bovenaan komt te staan en jouw volgers je foto ook zien. Bekijk regelmatig de statistieken. Deze zijn gebaseerd op je volgers en geven je onder andere inzicht wanneer je doelgroep actief is en je het beste berichten kunt plaatsen.

Tip 2: Besteed aandacht aan je profiel op Instagram

Besteed aandacht aan je profiel op Instagram. Zorg dat je een duidelijke, maar ook aantrekkelijke profielfoto hebt en gebruik je bedrijfsnaam. Schrijf daarnaast een relevante en interessante tekst om in de bio te zetten. De ruimte is beperkt, dus denk er goed over na en bedenk wat je volgers willen weten. Voeg relevante hashtags toe en eindig je bio met je webadres.

Tip 3: Bedenk wat je wil uitstralen met je foto’s

Hoe wil je het totaaloverzicht op Instagram eruit laten zien? En moet het een geheel creëren? Maak gebruik van hetzelfde filter bij iedere foto. Probeer ook een handige foto app, er zijn er velen. Zoals Canva, Lightroom, Unfold en Snapseed. Wist je dat een persoon op de foto het gemiddeld 38% beter doet dan foto’s met alleen producten of een locatie? Ook video’s, Reels en Boomerang zijn geliefd.  

Tip 4: Straal plezier uit

Als de foto’s uitstralen wie je bedrijf is, dan is het aantrekkelijk om je account daadwerkelijk te volgen. Hier hechten volgers namelijk veel waarde aan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.