Leestijd: ca. 3 minuten

Welke storytelling-trends heeft 2024 voor ons in petto? Wij als redactie van Bijgespijkerd zien er zeven En dat AI een rol speelt, zal je niet verbazen.

Want Storytelling (verhalen vertellen) is een krachtig middel voor marketeers om mensen te raken, te beïnvloeden en te verbinden. In 2024 zullen we daarom de volgende zeven nieuwe trends zien op het gebied van storytelling.

1. Authentieke verhalen

Mensen zijn op zoek naar authentieke verhalen die aansluiten bij hun eigen ervaringen en waarden. Ze willen verhalen die echt zijn, zonder gepolijst of geforceerd te zijn. Dit betekent dat storytellers zich moeten richten op het vertellen van verhalen die persoonlijk, relevant en geloofwaardig zijn.

2. Immersieve storytelling

In 2024 zullen we steeds meer zien van immersieve storytelling. Dit zijn verhalen die de kijker of luisteraar volledig onderdompelen in de wereld van het verhaal. Dit kan worden bereikt door middel van virtual reality, augmented reality of andere technologieën. Immersieve storytelling kan een zeer krachtig middel zijn om mensen te raken en te beïnvloeden.

3. Interactieve storytelling

Ook interactieve storytelling zal in 2024 een belangrijke trend zijn. Dit zijn verhalen waarbij de kijker of luisteraar zelf kan deelnemen aan het verhaal. Dit kan bijvoorbeeld door middel van keuzes te maken, vragen te beantwoorden of opdrachten uit te voeren. Interactieve storytelling kan een zeer persoonlijke ervaring creëren.

4. Verhaallijnen over sociale impact

In 2024 zullen we meer verhalen zien over sociale impact. Dit zijn verhalen die zich richten op maatschappelijke problemen of uitdagingen. Deze verhalen kunnen mensen bewust maken van deze problemen en hen aanzetten tot actie.

5. Storytelling op social media

Social media is een belangrijke kanalen voor storytelling. In 2024 zullen we zien dat storytellers steeds creatiever worden in het gebruik van social media. Ze zullen gebruikmaken van nieuwe formaten, zoals korte video’s, livestreams en augmented reality, om hun verhalen te vertellen.

6. Storytelling door AI

Artificial intelligence (AI) zal ook een steeds grotere rol spelen in storytelling. AI kan worden gebruikt om verhalen te genereren, te analyseren en te personaliseren. Dit kan een nieuwe dimensie toevoegen aan storytelling.

7. Storytelling in de metaverse

De metaverse is een nieuwe digitale wereld die in ontwikkeling is. In de metaverse zullen we nieuwe mogelijkheden zien voor storytelling. Storytellers kunnen gebruikmaken van de mogelijkheden van de metaverse om verhalen te vertellen die nog nooit eerder mogelijk waren.

Deze trends laten zien dat storytelling in 2024 een steeds belangrijkere rol zal spelen in onze samenleving. Storytellers zullen zich moeten blijven ontwikkelen om aan de behoeften van hun publiek te voldoen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.