Leestijd: ca. 5 minuten

Als je een foto op je website wilt plaatsen, bijvoorbeeld bij een blogbericht, dan mag je niet zomaar op internet naar een geschikte foto zoeken. Niet voor een persoonlijke websites en zeker ook niet voor bedrijfswebsites.

Je kunt grote problemen krijgen als je een foto gebruikt die je gevonden hebt via Google of op Pinterest. Er zijn advocatenkantoren gericht op zoek naar dit soort overtredingen van het auteursrecht. En dit kan leiden tot hoge bedragen die je moet betalen als schadevergoeding. Niet doen dus! Daarom zetten wij als redactie van Bijgespijkerd 10 websites op een rij waar je wel op een veilige manier naar rechtenvrije foto’s kunt zoeken.

Er zijn veel websites waar je gratis rechtenvrije foto’s kunt vinden. Hier zijn onze 10 beste websites voor rechtenvrije foto’s:

 1. Unsplash

Unsplash is een van de meest populaire websites voor gratis rechtenvrije foto’s. De website heeft een enorme collectie van meer dan 2 miljoen foto’s, die allemaal van hoge kwaliteit zijn. Unsplash is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een breed scala aan foto’s, van landschapsfoto’s tot portretten.

 1. Pexels

Pexels is een andere populaire website voor gratis rechtenvrije foto’s. De website heeft een collectie van meer dan 2 miljoen foto’s, die allemaal van hoge kwaliteit zijn. Pexels is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en gebruiksvriendelijke website om foto’s te vinden.

 1. Free Images

Free Images is een website met een collectie van meer dan 300.000 foto’s, die allemaal van hoge kwaliteit zijn. Free Images is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een uitgebreide collectie foto’s in een verscheidenheid aan categorieën.

 1. Kaboompics

Kaboompics is een website met een collectie van meer dan 200.000 foto’s, die allemaal van hoge kwaliteit zijn. Kaboompics is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een unieke en creatieve collectie foto’s.

 1. Canva

Canva is een website voor grafisch ontwerp die ook een collectie van meer dan 2 miljoen gratis foto’s biedt. De foto’s van Canva zijn van hoge kwaliteit en kunnen worden gebruikt in Canva-ontwerpen.

 1. PicJumbo

PicJumbo is een website met een collectie van meer dan 1 miljoen foto’s, die allemaal van hoge kwaliteit zijn. PicJumbo is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een collectie foto’s met een vriendelijke en ontspannen sfeer.

 1. Stocksnap

Stocksnap is een website met een collectie van meer dan 1 miljoen foto’s, die allemaal van hoge kwaliteit zijn. Stocksnap is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een collectie foto’s met een minimalistische stijl.

 1. Life of Pix

Life of Pix is een website met een collectie van meer dan 1 miljoen foto’s, die allemaal van hoge kwaliteit zijn. Life of Pix is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een collectie foto’s met een creatieve en unieke stijl.

 1. Flickr

Flickr is een website voor het delen van foto’s met een collectie van meer dan 1 miljard foto’s. Flickr heeft een aantal categorieën met gratis foto’s, die allemaal van hoge kwaliteit zijn.

 1. Gratisography

Gratisography is een website met een collectie van meer dan 1 miljoen foto’s, die allemaal van hoge kwaliteit zijn. Gratisography is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een collectie foto’s met een unieke en creatieve stijl.

Bij het kiezen van een website voor rechtenvrije foto’s is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 • Kwaliteit: Zorg ervoor dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn en dat ze geschikt zijn voor het gebruik dat je ervan wilt maken.
 • Categorieën: Zorg ervoor dat de website een breed scala aan categorieën heeft, zodat je de foto’s kunt vinden die je nodig hebt.
 • Licentie: Zorg ervoor dat je de licentievoorwaarden van de website begrijpt voordat je foto’s downloadt.

De meeste websites voor rechtenvrije foto’s bieden een Creative Commons-licentie. Dit betekent dat je de foto’s gratis kunt gebruiken, maar dat je de naam van de fotograaf moet vermelden bij het gebruik van de foto’s.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.