Leestijd: ca. 3 minuten

Als je de naam van een bedrijf googelt, verschijnt er waarschijnlijk rechts van de zoekresultaten een kader met informatie over dit bedrijf. Dit is Google Mijn Bedrijf. Deze box trekt meteen de aandacht: hij staat niet alleen direct bovenaan, het is ook nog eens een groot vlak met afbeeldingen. Algemene informatie, zoals locatie en openingstijden, kun je eenvoudig wijzigen of aanvullen. We geven je acht tips en trucs om het maximale uit Google Mijn Bedrijf te halen.

1. Volledig profiel: Zorg ervoor dat je Google Mijn Bedrijf-profiel volledig is ingevuld. Voeg belangrijke informatie toe, zoals je adres, telefoonnummer, openingstijden en website. Hoe vollediger je profiel, hoe beter het zal presteren in zoekresultaten.

2. Nauwkeurige informatie: Controleer regelmatig of de informatie in je profiel up-to-date is. Zorg ervoor dat je adres, telefoonnummer en openingstijden correct zijn. Als er wijzigingen zijn, pas deze dan onmiddellijk aan om potentiële klanten niet te misleiden.

3. Categorieën en trefwoorden: Selecteer de meest relevante categorieën voor je bedrijf. Dit helpt Google om je bedrijf beter te begrijpen en weer te geven in relevante zoekopdrachten. Gebruik ook relevante trefwoorden in je bedrijfsbeschrijving.

4. Afbeeldingen en video’s: Voeg aantrekkelijke en kwalitatieve foto’s en video’s toe aan je profiel. Dit kan helpen om de aandacht van potentiële klanten te trekken en hen een voorproefje te geven van je bedrijf.

5. Reviews: Moedig je klanten aan om reviews achter te laten op je Google Mijn Bedrijf-profiel. Positieve reviews kunnen de geloofwaardigheid van je bedrijf vergroten en potentiële klanten overtuigen om voor jou te kiezen.

6. Reageer op reviews: Neem de tijd om te reageren op reviews, zowel positief als negatief. Bedank mensen voor hun positieve feedback en bied oplossingen aan voor eventuele negatieve ervaringen. Dit toont aan dat je betrokken bent en geeft vertrouwen aan potentiële klanten.

7. Berichten en aanbiedingen: Maak gebruik van de berichtfunctie in Google Mijn Bedrijf om direct te communiceren met klanten. Je kunt ook speciale aanbiedingen of kortingen delen om mensen aan te moedigen om je bedrijf te bezoeken.

8. Analyseer en optimaliseer: Houd regelmatig de prestaties van je Google Mijn Bedrijf-profiel bij. Gebruik de statistieken en inzichten die Google biedt om te begrijpen hoe mensen je bedrijf ontdekken en ermee omgaan. Op basis daarvan kun je aanpassingen maken om je profiel verder te optimaliseren.

Door deze tips te volgen, kun je je Google Mijn Bedrijf-profiel effectief inzetten om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten en potentiële klanten aan te trekken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.