Leestijd: ca. 3 minuten

De belangrijkste stap naar professionele social media-accounts voor je bedrijf, is het gebruiken van socialmedia-tools zodat je meer overzicht hebt en het minder tijd kost. Hieronder hebben we als redacteuren van Bijgespijkerd de 6 handigste social media-tools voor je op een rij gezet.

1. Buffer

Buffer is een populaire social media management tool die je helpt om je berichten in te plannen, te analyseren en te beheren op meerdere kanalen, waaronder Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en Pinterest. Buffer biedt een gratis versie met basisfuncties, evenals betaalde abonnementen met meer functies.

2. Hootsuite

Hootsuite is een andere krachtige social media management tool die vergelijkbare functies biedt als Buffer. Hootsuite biedt ook extra functies, zoals het beheren van meerdere teams, het plannen van live-evenementen en het volgen van hashtags. Hootsuite heeft een gratis versie met beperkte functies, evenals betaalde abonnementen met meer functies.

3. Later

Later is een tool voor sociale media die zich richt op het plannen en beheren van visuele inhoud, zoals afbeeldingen en video’s. Later biedt een gratis versie met basisfuncties, evenals betaalde abonnementen met meer functies, zoals het bewerken van afbeeldingen en het volgen van statistieken.

4. Canva

Canva is een tool voor het ontwerpen van grafische inhoud die je kunt gebruiken om afbeeldingen, video’s en andere visuele inhoud te maken voor je social media kanalen. Canva biedt een gratis versie met basisfuncties, evenals betaalde abonnementen met meer functies, zoals toegang tot premium afbeeldingen en video’s.

5. Google Trends

Google Trends is een gratis tool die je kunt gebruiken om trending topics te volgen op het web. Google Trends kan je helpen om relevante content te creëren voor je social media kanalen.

6. Sprout Social

Sprout Social is een social media management tool die zich richt op het beheren van interactie met je publiek. Sprout Social biedt functies zoals het beantwoorden van reacties, het volgen van hashtags en het analyseren van sentiment. Sprout Social heeft een gratis versie met beperkte functies, evenals betaalde abonnementen met meer functies.

De beste social media management tool voor jou hangt af van je behoeften en budget. Als je een kleine ondernemer bent met een beperkt budget, dan is een gratis tool zoals Buffer of Later een goede optie. Als je een groter bedrijf hebt met meer complexe behoeften, dan kan een betaalde tool zoals Hootsuite of Sprout Social een betere optie zijn.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.